Batman’da 500’ü aşkın yetim ve muhtaç çocuk bayram öncesi giydirildi

Batman Umut Kervanı, ​Ramazan Bayramı öncesi 500’ü aşkın aralarında Suriyeli ve Afganlıların da olduğu yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa giyim ve ayakkabı yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Ekleme: 27.04.2022 12:50:09 / Güncelleme: 27.04.2022 12:50:09 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar aileleriyle birlikte mağazaya gelerek dilediği ayakkabı ve kıyafeti alma imkânı buldu.

Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel yaptığı açıklamada, “Yetim ve ihtiyaç sahibi çocukları giydirme” programı kapsamında Ramazan Bayramı öncesi aralarında Suriyeli ve Afganlıların da olduğu 515 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa kıyafet ve ayakkabı yardımı yaptıklarını söyledi.

Salih Güzel

Güzel, “Bugün yine Batman umut Kervanı olarak mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Çünkü yetimleri, yoksulları sevindiriyoruz. Hem Ramazan Bayramı münasebetiyle hem de Kadir Gecesi hürmetine bugün Umut Kervanı olarak 515 yetim ve yoksulu bu mağazamızda giydirdik, onları sevindirdik. Onları sevindirdiğimiz için mutluyuz.” dedi.

“Mağduriyet düzeyini göz önünde bulundurduk”

Yardımları hayırseverlerin destekleriyle yaptıklarını belirten Güzel, “Hayırseverlerin verdiği vekâletler doğrultusunda yetim ve yoksul çocukları kayıtlarımızdan seçtik. Kayıtlarımız arasında Suriyeli, Afganistanlı mülteci kardeşlerimizde var. Mağduriyet düzeyini göz önünde bulundurarak bu ihtiyaç sahiplerini belirledik ve bugün burada onları giydiriyoruz.” diye konuştu.

“Bu davranış diğer firmalara da örnek olmalı”

“Şehrimizin önemli firmalardan birinin büyük bir katkısı var” diyen Güzel şöyle devam etti: “Baniddo Dondurmaları Ramazan ayı münasebetiyle hem gıda hem de giyim olmak üzere bin kişilik vekâlet verdi. Bu firmamızın davranışının şehrimizdeki diğer diğer firmalara da örnek olmasını temenni ediyoruz. Çünkü kazandığını şehrindeki yetim ve yoksullarla paylaşan bir anlayış. Toplum olarak bu anlayışa ihtiyacımız var. Bu anlayış büyüyerek devam etmesi gerekiyor.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler