Sosyalistlerin Gezisine Milliyetçi Meral sahip çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gezi Davası’nda Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet ve yedi sanığa 18 yıl hapis cezası kararına tepki göstererek, "Gezi, bir duruş, bir direniştir. Türk gençlerinin bu direnişi, AK Parti'nin FETÖ ile el ele verip, milli egemenliğimize kastetmesine karşı yapılmıştır. Gezi, milli şuurun ayağa kalkmasıdır. Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat" dedi.

Ekleme: 27.04.2022 12:32:43 / Güncelleme: 27.04.2022 12:32:43 / Güncel
Destek için 

Osman Kavala'ya verilen ceza Türkiye siyasetinde tekrar bir Gezici Duruş'u canlandırdı.

Batı basının canlı yayın yaptığı, kapitalist sermayenin sahip çıktığı, sosyalistlerin isyanı olan Gezi'ye bu kez de milliyetçi İYİ Parti sahip çıktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

ABD ve BATI'nın desteklediği Gezi olaylarını ''milli şuurun ayağa kalkması'' olarak tanımlayan Akşener, GEZİ için "Türk gençlerinin bu direnişi çaresizlere umut olmuştur. Ülkemizi tek adama mahkum edenlere karşı olmuştur. Gençlerimiz uğruna ölecekleri vatanları bir grup meczup elinde parçalanmasın diye bu direnişi gerçekleştirmiştir. Bu yönüyle gezi bir protesto değil, milli şuurun ayağa kalkmasıdır. Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat. Bugün meselemiz hürriyet için istibdat karşısında durabilmektir. Bu yönüyle Gezi, Türk gençliği için yalnızca bir protesto değildir aynı zamanda milli şuurun da ayağa kalkmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

 NE OLMUŞTU

Bilindiği üzere Gezicilerin o dönemde kamuoyuna yansıyan talepleri arasında 3. köprü, 3. havalimanının yapılmaması, Kanal İstanbul projesinden vazgeçilmesi, Gezi Parkı'na topçu kışlası veya başka bir yapı yapılmaması (Taksim Cami) gibi talepler hükümet tarafından kabul edilmemişti.