Gizemli hepatit virüsü bu kez başka bir ülkede görüldü!

İngiltere'de ortaya çıkan ve kısa zamanda 12 ülkede görülen nedeni henüz belirsiz hepatit virüsü Kanada’da da görüldü. Virüsün “küresel salgın” ihtimalinden endişe ediliyor.

Ekleme: 27.04.2022 09:59:51 / Güncelleme: 27.04.2022 10:43:47 / Sağlık
Destek için 

İngiltere'de ortaya çıkan ve kısa zamanda 12 ülkede görülen nedeni henüz belirsiz hepatit virüsü Kanada’da da görüldü. Virüsün “küresel salgın” ihtimalinden endişe ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bildirdiğine göre, çocuklarda görülen gizemli hepatit vakaları, 12 ülkeye sıçradı...

Virüs Kanada'da görüldü!

Kanada Halk Sağlığı Ajansından (PHAC) yapılan açıklamada, “Kanada Halk Sağlığı Kurumu, Kanada'da küçük çocuklarda kökeni bilinmeyen şiddetli akut hepatit vakalarının farkındadır” açıklamasında bulundu.

Ülke genelinde saptanan hepatit vakalarının incelendiği aktarılan açıklamada, çalışmaların ilerleyen aşamalarında kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Açıklamada, saptanan vakaların sayısı ve hangi eyaletlerde görüldüğüne dair detaylı bilgiler verilmedi.

Artan kanıtlar olduğu açıklandı!

Yetkililer, yaygın bir virüsün bazı küçük çocuklarda görülen nadir hepatit vakalarıyla bağlantılı olduğuna dair artan kanıtlar olduğunu açıkladı. Dünya genelinde 169 vaka ve bir ölüm gerçekleşti.

21 Nisan 2022 itibariyle, DSÖ Avrupa Bölgesi'ndeki 11 ülkeden ve DSÖ Amerika Bölgesi'ndeki bir ülkeden en az 169 kaynağı bilinmeyen akut hepatit vakası bildirildi.