Yardıma muhtaç olan aile hayırseverlerden yardım bekliyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan, epilepsi ve psikiyatri hastası eşinden dolayı çalışamayan ve zor durumda olan Mehmet Sait Beyazıt, eşi ve kızı için yardım bekliyor.

Ekleme: 26.04.2022 17:09:56 / Güncelleme: 26.04.2022 17:09:56 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mardin'in Kızıltepe ilçesi İpek Mahallesinde yaşayan Beyazıt ailesi, uzun zamandır zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Epilepsi ve psikiyatri hastalığından dolayı eşini bir an olsun yalnız bırakamayan Mehmet Sait Beyazıt, çalışamıyor ve sadece engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyor.

Maddi imkansızlıklardan dolayı çocuklarının ellerinden alınıp yurtlara bırakıldığını söyleyen Beyazıt, eşinin tedavisi ve şu an koruyucu ailede olan 6 yaşındaki kızı için Kızıltepe Umut Kervanı aracılığıyla hayırseverlerden yarım talebinde bulundu.

2 erkek çocuğunu yoğun uğraşlar sonucu 7-8 ay önce eve getirebildiğini belirten Beyazıt, kızı için dilekçe verdikten sonra komisyon gönderildiğini söyledi. Gelen komisyon üyelerinin haneyi inceledikten sonra eşya olmaması ve evin kötü durumda olmasından dolayı olumsuz cevap verdiklerini belirten Beyazıt, kızının yuvasına, kardeşlerine ve ailesine dönmesini istediğini ifade etti.

"Eşimin ameliyat olması lazım ama hem riskli hem de imkânım olmadığı için yapamıyorum"

İmkansızlıktan dolayı eşini tedavi ettiremeyen Beyazıt, eşini yalnız bırakamadığı için de bir işte çalışamıyor. Beyazıt, "Eşim epilepsi ve psikiyatri hastası. Ara ara nöbet geçiriyor, beyninde ve damarında tıkanıklık var. Ameliyat olması lazım ama o da hem riskli hem de imkânım olmadığı için yapamıyorum. Hem eşime hem de çocuklarıma baktığımdan dolayı çalışamıyorum. Sadece engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Başka herhangi bir gelirimiz yok. Hem maddi durumumdan dolayı hem de eşimin hastalığından dolayı 3 çocuğumuzu bizden alıp yurda yerleştirdiler. 7-8 ay oldu 2 çocuğumu aldım ama 6 yaşındaki kızım koruyucu ailede. 3 ay önce kızım için dilekçe verdim, komisyon evime gelip incelemelerde bulundu ve evin ortamını ve hijyenini uygun bulmadıkları için dilekçeme ret verildi." dedi.

İmkânı olan hayır sahiplerinin yardımları bekleyen Beyazıt şunları söyledi:

Ben sadece kızımın kardeşlerine, annesine ve yuvasına dönmesini istiyorum. Dönmesi için de evimin tadilatını, bakımını düzene sokmam lazım ki komisyon tekrar incelemede bulunduğunda uygunluk oluşsun. Eşyalarımda eksiklerim var. Mesela halılarım yok, evin boyanması ve temizlenmesi gerekiyor. Ayrıca çocuk dolabım yok. Sadece bir adet var ama diğerlerinin yok. Komisyon geldiğinde kızların ayrı erkeklerin ayrı dolabının olması gerektiğini söylüyor. Maddi durumdan dolayı alamıyorum. İmkânı olan hayırseverlerden hem kızım hem de eşimin tedavi masrafları için yardım bekliyorum. Sağ olsunlar bizim karşı komşularımız bizlere yardıncı olmak için elinden geleni yapıyorlar. Allah onlardan da razı olsun.

"Ben kızımı özledim ve onun eve gelmesini istiyorum"

Kızını çok özlediğini ve onun eve geri gelmesini istediğini belirten ve hasta olan Sümeyra Beyazıt ise şunları söyledi:

Ben kızımı özledim ve onun eve gelmesini istiyorum. Kızım evine gelmediği için üzülüyorum. Hastayım, sürekli ilaç alıyorum ve ne yazık ki evde hiçbir şeyimiz yok. Durumumuz yok ve yine söylüyorum ki kızımın gelmesini istiyorum.

"Evinde eksiklikler olduğu ve maddi durumu olmadığı için kızını da alamıyor"

Ailenin durumunun iyi olmadığını belirten Kızıltepe Umut Kervanı temsilcilerinden Selim Akın, yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin Kızıltepe Umut Kervanı aracılığıyla yardımda bulunabileceğini söyledi. Akın, "Birkaç günde bir nöbet geçiriyor. Sait kardeşim de ailesinin yanında olduğu ve dışarı çıkamadığı için hiç çalışamıyor. 3 çocuğundan biri koruyucu ailede. Evinde eksiklikler olduğu ve maddi durumu olmadığı için kızını da alamıyor. Ne halısı var ne de beyaz eşyası, ev bomboş. Yani ev harabe bir şekilde. Ailesinin tedavisi için de maddi imkân ve para gerekiyor. Tedavi için en az 35 bin TL'den bahsediyoruz. Bunu karşılamaya kardeşimiz Mehmet Sait'in de gücü yetmiyor. Umut Kervanı aracılığıyla hayırseverler yardımlarını aileye ulaştırabilirler. Biz de bize ulaşan yardımları Mehmet Sait kardeşimize ulaştıracağız. Allah hayır yapacaklardan razı olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar