"6. Geleneksel Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri" başladı

Kâğıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6'ncısı düzenlenen "Geleneksel Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri" başladı.

Ekleme: 26.04.2022 15:15:14 / Güncelleme: 26.04.2022 15:15:14 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kâğıthane'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Mustafa Koç, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Dilekçi, üniversite yöneticileri akademisyenler ve binden fazla liseli öğrencinin katılımıyla başladı.

2 gün boyunca farklı konu ve konukların sunumlarıyla devam edecek olan programa konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, Prof. Dr. Muhammed Şahin, Prof. Dr. Mim Kemal Öke, Doç. Dr. Türker Ergüzel, Hakan Bilgen ve Engin Çelikoğlu katılacak.

Üniversitelerinde stant kurarak okulları hakkında bilgi paylaştığı program öncesinde İLKHA muhabirine konuşan Kâğıthane İlçe Kaymakamı Mustafa Koç, amaçlarının üniversite tanıtım günleri ile gençlere öncülük etmek olduğunu söyledi.

Koç, "İlçemizde yürüttüğümüz 'Büyük ilçeler Dönüşüm Projesi' altında ilçemizde bulunan liselerde eğitim gören gençlerimize hayatta mutlu ve başarılı olabilecekleri bir eğitim ve iş sahibi olmaları noktasında geç kalmadan hangi üniversiteye gidecekleri, hangi mesleği seçecekleri konusunda bir liderlik yapmak adına bu faaliyetleri yürütüyoruz. Çünkü bir insan mutlu olursa başarılı olabiliyor. Başarılı olursa katma değer üretebiliyor. Bu projede emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Meslek tanıtım günlerinde bizi yalnız bırakmayan çok değerli hocalarımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

Programın içeriği hakkında da bilgi veren Koç, üniversite hocaları ve temsilcilerinin öğrencilere tercih yapabilmeleri adına bilgi vereceklerini, program kapsamında alanında uzman kişilerin öğrencilerle hasbihal ederek meslekler hakkında sunumlar gerçekleştireceklerini kaydetti.

Program, Psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur'un mesleği ile ilgili yaptığı sunum ile devam etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler