Kur'an Nesli Platformu Kadir Gecesi münasebetiyle mesaj yayınladı

Kadir Gecesinin vesile kılınarak dünya Müslümanlarına dua edilmesinin elzem olduğu belirtilen mesajda son zamanlarda yaşanan sıkıntıların birer imtihan vesilesi olduğunun idrakinde olunması gerektiği ifade edildi.

Ekleme: 26.04.2022 11:25:11 / Güncelleme: 26.04.2022 11:36:17 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kur'an Nesli Platformu adına mesajı okuyan Van İl Koordinatörü Mustafa Öztunç, konuşmasına Kadir suresiyle başladı.

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının son 10 gününün içinde Kur'an-ı Kerim' in indirildiği, bin aydan daha hayırlı, esenlik dolu ve gecelerin en hayırlısı olan Kadir Gecesi'ni barındırdığını hatırlatan Öztunç, salgının ardından Ramazan-ı şerifi dolu dolu yaşamaya gayret ettiğimiz, kurtuluş vesilesi olan bu ayın son günlerinin idrak edildiğini belirtti.

"Kadir Gecesi Ramazan ayının son 10 gününde aranmalıdır"

Ramazan ayının her gününün çok değerli ve bereketli olduğunu ifade eden Öztunç, "Rabbimiz bu mübarek ayın tamamına önem vermiş ve bin aydan daha hayırlı ve 80 sene ömre bedel bu müthiş geceyi bu ayın içine saklamış olup bununla bütün Ramazan'ı daha hassas bir şekilde değerlendirmemizi istemiştir. Yine Peygamber efendimiz Sallallahu aleyhi Vesellem bir hadisinde 'Kadir gecesini Ramazan'ın son 10 gününde arayın.' buyurmuştur. (Muvatta', İ'tikâf, 6.) Böylece Peygamber efendimiz, Sallallahu aleyhi Vesellem özellikle son 10 güne dikkat çekmiş ve Kadir Gecesi'nin bu günlerde aranmasını istemiştir." dedi.

 

Öztunç, "Bu vesileyle son 10 günün itikâf ile geçirilmesi, dünyadan adeta el etek çekilerek bedenin ihtiyaçlarına kısmi de olsa ara verilmesi büyük bir manevi kazanç kapısını açmaktadır. Bu geceleri, ruhumuzu beslemek için çok büyük fırsat olarak görmek, bu büyük nimetin kadir ve kıymetini bilmek önem arz etmektir." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması için dua edelim"

Ramazan ayının Kur'an-ı Kerim'in kadir ve kıymetini bilme ayı olduğuna dikkat çeken Öztunç, "Ramazanın son günlerinde Kur'an okumayı artırmalı ve yüce Allah'a, Müslümanların içinde bulunduğu zor günlerden çıkmaları, birlik ve beraberliğimizin sağlanması için dua etmeliyiz. Günümüzü planlanmalı ve boşa gidecek hiçbir anımızın olmadığının farkında olmalıyız. Bu Ramazan ayının, hayatımızın son ramazanı olduğunu farz edelim." diye konuştu.

"Sıkıntılardan kurtulmanın yolu Kur'an ve sünnete tabi olmaktan geçer"

Mustafa Öztunç

İslam ümmeti olarak zor günlerden geçtiğimizi bilmekle beraber ümitvar olmamız gerektiğini ifade eden Öztunç, şunları söyledi:

"Bütün sıkıntılarımızın çaresinin Kur'an ve sünnete tabi olmaktan geçtiği idrakinde olmak önemlidir. Yaşanılan bela ve musibetlerin hepsinin birer imtihan olduğunu, hikmetlerini düşünüp gerekli dersleri çıkararak Rabbimizin müminleri yalnız bırakmayacağını her zaman hatırda tutmalıyız. Dua kapısını her zaman açık tutmalı başta Mescid-i Aksa olmak üzere bütün Müslümanların özgürlüğü için dua etmeli ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için çaba sarf etmenin, öneminin farkında olmalıyız.

Bu vesileyle bütün Müslüman kardeşlerimizin Kadir gecesini tebrik ediyor ve Rabbimizden, bizlere Kur'an'ın kıymetini bilmeyi, okumayı, anlamayı ve gerektiği gibi yaşamayı nasip etmesini ve bizleri bir dahaki Ramazan ayına ulaştırmasını niyaz ediyoruz." (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar