Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a "1915 OIayları" tepkisi: Bağışlamamız mümkün değil!

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'in "soykırım" açıklamalarına, "Biden'ın, Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye'ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil." dedi.

Ekleme: 25.04.2022 20:15:13 / Güncelleme: 25.04.2022 20:15:13 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Doğalgaz ve elektrik olmak üzere pek çok üründe pek çok sübvansiyonlarla vatandaşı korumalarına rağmen fiyat artışlarının can yakıcı olduğunun farkında olduklarını belirten Erdoğan, "Kur tuzağıyla yaşanan ve panik yapan dalgalarla uğraşmak zorunda kaldık. Aldığımız tedbirlerle kurun istikrarını sağlamış olsak da yükselişin fiyatlar üzerindeki etkisi kalıcı olmuştur. En çok üzüldüğümüz nokta kimi açgözlülerin ülke içinde fiyatların aşırı yükselterek haksız kazanç peşine düşmeleridir." dedi.

Erdoğan, Ramazan bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını öne çekerek Cuma gününden itibaren ödeyeceklerini duyurdu.

"Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz"

15 milyar liralık ilave sosyal yardım destek paketi çalışmalarının sonuna gelindiğini belirten Erdoğan,  yakında uygulamaya geçeceklerini söyledi.

Erdoğan, "Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi darbelerin utancından kurtardık, hayat pahalılığın da üstesinden geleceğiz. Terör örgütün pençesinden kurtardık, çarşı pazarın ateşini de söndüreceğiz. İnsanımızın yüreğindeki sıkıntıların hepsini de çözeceğiz. Çünkü biz ülkeye, bu millete güveniyoruz. Biz kendimize güveniyoruz. İçeride ve dışarıda da karşımızda neyin olduğunu, nasıl mücadele edip, sonuç alacağımızı gayet iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

600 asırlık Osmanlı Devleti'nin varlık yokluk savaşı sürerken Anadolu'daki Ermenilerin yabancı devletlerin kışkırtması ve donatmasıyla isyan başlatıp Müslüman ahaliye saldırdığını hatırlatan Erdoğan, Ermeni çetelerin yaptığı katliamların sergiledikleri mezalimin kanıtlarının da hâlâ canlı olduğunu kaydetti.

Erdoğan, "İnancı ve kökeni ne olursa olsun tek bir masum insanın tek bir sivil insanın öldürülmesi trajedidir. Hayatlarını kaybetmiş olan Osmanlı Ermenileri için üzüntülerimizi, taziyelerimizi bildirmeyi vazife olarak görüyoruz. Yıllardır bu hassasiyeti kamuoyuyla paylaşıyoruz." dedi.

Bıden'ın "soykırım" açıklamalarına tepki

Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 Olaylarına ilişkin "soykırım" açıklamalarına tepki göstererek şunları söyledi:

Çeşitli ülkelerin yönetimleri ve parlamentoları tarafından güya tanınan Ermeni iddialarına ilişkin ifadelerin nezdimizde hiçbir hükmü yoktur. ABD Başkanı'nın açıklamasını bu şekilde görüyor, tamamı yalan, yanlış bilgiler üzerine kurulduğu için üzerinde durmaya gerek bile durmuyoruz. Sayın Biden'ın Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye'ye kalkıp da meydan okumasını bizim bağışlamamız mümkün değildir. Türk ve Ermeni halkları arasındaki düşmanlığı tahrip etmek için sergilenen bu riyakarlığın en büyük zararının Ermeni toplumunun gördüğü ve göreceği unutmamalıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Milletvekili Paylan'ın sunduğu kanun teklifine ilişkin ise "Bu densizliğin, kendi ülkemizin meclisinde milli iradenin tecelligahı olan yüce kurumda sergilenmesi saygısızlığın ötesinde açık bir ihanet olarak görüyoruz. Geçmişte kimi zaman sözlü olarak ortaya konulan bu ihanetin kanun teklifi seviyesine yükseltilmiş olması, ister istemez bu alçakları kimlerin desteklediği sorusunu akıllara getirmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, "Biz de bunları bu parlamentonun mensubu olmaya yakıştıramıyoruz. PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantısı durumunda olan bu hainlerin her şeyden önce bu milletin vergi ve ücretleriyle beslenmesine benim milletim artık tahammül edemiyor. Ermeni isyanlarında Kürt kardeşlerimizin yaşadığı yerlerde de çok büyük kayıplar verilmiştir. HDP'nin onları katleden Ermeni çeteciliğinin borazanlığını yapmasının takdirini milletimize bırakıyoruz." diye ekledi.

Ukrayna'ya yönelik Rusya'nın saldırılarına değinen Erdoğan, yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşeceğini belirtti.

Çiftçilere yeni hibe desteği

Erdoğan, "Kırsal kalkınma yatırımların desteklenmesi kapsamında 2022 yılı için makine ekipman alımı, kırsal altyapı için de tarıma dayalı yatırımlar için 418 girişimcimize 1.1 milyar lira hibe desteği sağlayacağız." bilgisini verdi. (İLKHA)