Ağrılılar sağlık hizmetini alamadıklarından şikâyetçi

Ağrı'da doktor bulmakta zorlandıklarını belirten halk, muayene olamadıklarını ve bozuk olan Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) cihazından dolayı MR çekimi için çevre il ve ilçelere sevk edildiklerini belirtti.

Ekleme: 25.04.2022 17:30:12 / Güncelleme: 25.04.2022 17:39:18 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden randevu alamayan, muayene olamayan, sürekli olarak cihazların bozulmasından dolayı çevre il ve ilçelerine sevk edildiklerini belirten Ağrı halkı bu duruma tepki gösterdi.

İLKHA'ya konuşan Ağrı halkı, sağlık hizmetlerini alamadıklarından şikâyetçi olduklarını belirtti.

Hastanenin eksiklerinin olduğunu belirten Musa Kalkan muayene olmak için 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'ni aradıklarını ama randevu alamadıklarını belirtti.

Musa Kalkan, "Hastanemizin eksikleri çoktur, Ağrı Devlet Hastanesi'nin ismini Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirdiler ama insanlar daha çok uğraştırılıyor. Hastanede sistem yok, hastane personelinde disiplin yok, randevu alacağız hastane randevuları kapalı ve 182 arıyoruz randevu almak için orada randevu alamıyoruz." dedi.

Tepki gösteren diğer bir vatandaş Ayhan Besi ise şunları söyledi:

İsmi Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ama içerisinde ne doktor var ve nede düzgün hizmet eden personel var. Az önce kadın doğum hastalıkları için hastamı muayeneye getirdim ama doktor bulamadım. Bir acil doktoru var oda her gelene hizmet vermiyor. Maddi durumu iyi olamayanlar özel hastaneye de gidemiyor, halimiz ne olacak bilmiyoruz. Her gün Ağrı AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi'den mesaj geliyor atanan doktorlar ile ilgili, atılan temeller ile ilgili ama bir şey görmüyoruz. Hastanede her bölümde 100 kişi sıra bekliyor ve randevu alamıyoruz. 182'yi arıyoruz ama sürekli randevular kapalı diyorlar. Sürekli olarak bozulan cihazlar ve bu konuda randıman alınmıyor.

Diğer bir vatandaş Ali Sayar ise her bölümde doktor bulunmadığını randevu almak için 182'yi aradıklarını randevu verilmediği için hastaneye yönlendirildiklerini hastaneden de bir sonuş elde edemediklerini söyledi.

"Hastanemizde maalesef konuşulacak hiçbir şey yok, yaklaşık 45 gündür uğraşıyorum randevu alamadım." diyen Turan Yel, sözlerini şöyle sürdürdü:

Beyin için geldim burada alayım dedim yine randevu alamadım. Bide Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) cihazı bozulmuş bilgimiz yoktu geldik, 'ne zaman yapılırsa o zaman gelip çekin' dediler. Ne zaman yapılır diye sorduk 'sık sık gelin bakın' dediler.

Seyit Akpolat, "Eksiklerimiz çok, doktorumuz yok. Muayene olma noktasında sıkıntı yaşıyoruz. 6 ay önce hastamı getirdim hastalığı ile ilgili muayene edemediler Van iline sevk ettiler Van'da da muayene etmediler oradaki görevliler 'niye buraya göndermişler' dediler. Çocuk doktoru yok, diğer var olan bazı doktorlardan da istediğimiz gibi muayene olamıyoruz. Bu konuda mağduriyetimiz fazla." sözleri ile tepki gösterdi.

MR için Van iline ve Doğubayazıt ilçesine sevk edildiğini belirten Mehmet Yel, "Bel fıtığım var, 3 gündür Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geliyorum, ne güzel bir hizmet alabiliyoruz, ayrıca MR cihazı çalışmıyor. Emekli adamım 4 öğrenci okutuyorum, 2 bin 600 TL maaş alıyorum ve bana denilen şey 'MR'ını ya Van'a git çek diyorlar yâda özel hastanede' ben hangi para ile gidip çekecem. Sağlık Bakanımız çıkıyor Türkiye iyiye gidiyor diyor, ben Ağrı'da MR çekemiyorsam hangi iyilikten bahsedeceğim. Ben bu tabloya üzülüyorum, Ağrı neden diğer illerden geri kalmış durumda. Ya Doğubayazıt ilçesine yâda Van iline gidecem, gidiş geliş 400 TL ödeyeceğim yol masrafı. Ayrıca 3 aydır arıyorum sıra alamıyorum. Ağrılarıma dayanamadım acile geldim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler