Çekirge sürüsü gibi

Vakaların yeniden yükselmesi ve "tam kapanma ihtimali" üzerine Çinliler marketlere akın etti. Tabir yerindeyse marketleri slip süpürdüler.

Ekleme: 25.04.2022 14:31:23 / Güncelleme: 25.04.2022 14:31:23 / Dünya
Destek için 

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) açıklamasında yerel kaynaklı vakaların, bir haftadır fark edilmeden yayıldığı bilgisi paylaşılınca halk paniğe kapıldı.

Omicron varyantının Pekin'in doğusundaki Chaoyang, kuzeydoğusundaki Şunyi, güneybatısındaki Fangşan ve güneydoğusundaki Tongcou ilçelerini etkilediği ifade edildi.

Nüfusu 21 milyonu aşan metropolde tam Kapanma ihtimali üzerine marketlere akın başladı

Pekin Komünist Partisi Sekreteri Cai Çi, Belediye Başkanı Çın Cining ve diğer şehir yetkilileri, yaptıkları acil durum toplantısında kontrol tedbirlerini ele aldı.

Toplantıda yetkililer, şehirde aniden ortaya çıkan vakaların farklı yayılma zincirlerine ait olduğunu, bu yüzden daha fazla yayılma riskinin bulunduğunu vurgulayarak, "durumun acil ve vahim olduğunu" söyledi.
Bu açıklamadan sonra marketlere akın başladı. Yüzbinlerce kişi marketlerden -talan edercesine- alışveriş yaptı. Görüntüler Türkiye'de yaşanan ve adına Luppo Krizi denilen günleri hatırlattı