Mardinli Ortaokul öğrencileri örnek olmaya devam ediyor

Mardin merkez Artuklu ilçesi Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Ramazan ayı öncesinde düzenledikleri kermeste toplanılan parayı Mardin Umut Kervanına bağışlayarak örnek bir davranışta bulundular.

Ekleme: 25.04.2022 13:55:11 / Güncelleme: 25.04.2022 13:55:11 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ramazan ayının son haftasına girerken çalışmalarına devam eden ve hayırseverlerin bağışlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırmayı görev edinen Mardin Umut Kervanına bir bağışta Mardinli ortaokul öğrencilerinden geldi.

Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri daha önce "Bayat Ekmek Ziyafeti" kermesi düzenlemiş ve bu parayı bağışlayacaklarını İLKHA mikrofonlarına belirtmişlerdi.

Bu çerçevede toplanılan paralarla 100 gıda kolisi oluşturarak Mardin Umut Kervanına önce kendi okullarındaki yetim ve muhtaç ailelere kalanı da Mardin Umut Kervanı yetim ve muhtaçlarına vermek üzere bağışladılar.

Yapılan kermes ve bağışların öğrencilere paylaşma ve yardımlaşmayı öğrenmeleri açısından çok güzel bir faaliyet olduğunu söyleyen Mardin Umut Kervanı Başkanı Fatih Akman, "Kıymetli kardeşlerim, Mardin Umut Kervanı insani yardım faaliyetleri hamdolsun sürüyor. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azatlık olan Ramazan ayının sonuna doğru gidiyoruz. Bugün bir projeyle karşınızdayız. Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu daha önce öğrencilerde paylaşma, yardımlaşma ahlakını oluşturma adına okulda kermes düzenlemişlerdi. Ortalama 100 gıda kolisini bulan bir bağışta bulundular. İnşallah bu gıda kolilerini ilk etapta Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulunun muhtaç ve yetim öğrencilerine ulaştıracağız. Arta kalan koli olursa bizlerde burada Mardin Umut Kervanı insani yardım faaliyetleri çerçevesindeki yetim ve muhtaçlara ulaştıracağız. Rabbim küçüklerimize, gelecek olan yarınlarımıza paylaşmayı, yardımlaşmayı, medeniyet olarak ileriye taşıyacak kişiler olmalarını nasip etsin. Rabbim onlardan ve sizden razı olsun inşallah." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler