Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Bayram tatili kaç gün olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Toplantıda bayram tatilinin kaç gün olacağının da karara bağlanması bekleniyor.

Ekleme: 25.04.2022 04:25:11 / Güncelleme: 25.04.2022 05:36:01 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de toplanacak. Saat 15.00'te başlayacak toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ele alınacak. Türkiye'nin iki ülke liderini bir araya getirmek için yürüttüğü diplomatik çabalar değerlendirilecek.

2 haftalık aranın ardından yoğun gündemle yapılacak toplantıda siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ele alınacak. Saldırıların son bulması adına bölge liderleri ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile yürütülen diplomatik temaslar görüşülecek.

Suriye, Ege ve Akdeniz'de yaşanan gelişmelerin de ele alınacağı toplantıda, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlar değerlendirilecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, son durum ile ilgili kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

Ekonomideki gelişmeler, döviz kurları ve enflasyonla mücadelede atılacak adımlar da toplantıda görüşülecek.

Fahiş fiyatların önlenmesi, özellikle bayram öncesinde temel gıda maddelerine erişimde sorun yaşanmaması için alınacak tedbirler değerlendirilecek.

Kabine toplantısında bayram tatilinin kaç gün olacağının da karara bağlanması bekleniyor.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçecek, "Millete Sesleniş" konuşması yapacak. (İLKHA)