HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Turgut: Kırıcı değil yapıcı bir muhalefet olacağız

​Partisinin Midyat İlçe Başkanlığı tarafından verilen halk iftarına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, amaç ve misyonlarının anlaşılması durumunda halkın tercihi olacaklarını söyledi.

Ekleme: 24.04.2022 12:40:09 / Güncelleme: 24.04.2022 12:43:09 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı tarafından kırsal Şenköy Mahallesinde halka, üye ve gönüllülerine yönelik iftar yemeği programı düzenlendi.

Programa HÜDA PAR GİK Üyesi ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut'ta katıldı. İftar öncesi mahallelilerle bir araya gelen Turgut, son günlerini idrak ettiğimiz, Ramazan ayının fazilet ve önemine dikkat çekti.

HÜDA PAR’ın misyon ve amacının doğru anlaşılması halinde halkın tercihi olacaklarını söyleyen Turgut, referansı İslam olan bir parti olarak halkın maslahatı, hakkın hakim olması adına hiçbir şekilde ilkelerinden taviz vermeyeceklerini, parti davası değil dava partisi olduklarını ifade etti.

Turgut, "Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Bu günleri fırsat bilip en iyi şekilde değerlendirmek lazım." şeklinde tavsiyelerde bulundu.  

Özelikle geçlerin içerisinde olduğu buhrana dikkat çeken Turgut, "Gençlerimiz, bilhassa kızlarımız yani gelecek neslimiz tehlikededir. Dolayısıyla dünyamız da ahretimiz de tehlikededir. Sizlerden ricam bu ayı fırsat bilerek, başta çocuklarımız olmak üzere, gençlerimizin üzerinde duralım. Onları Allah’ın istediği gibi bir kul ve Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) rol model olarak almalarını sağlayarak hem dünyalarını hem ahretlerini kurtarmaya gayret edelim." dedi.

"Diyeceksiniz ki bir siyasi parti mensubu, bir genel başkan yardımcısı niye ayet ve hadisleri konuşuyor? Doğrusu HÜDA PAR’ın membaı ve kaynağı budur." diyen Turgut, şöyle konuştu: "HÜDA PAR’ın gayesi ve programı anlaşılsa, dünyada ve Türkiye’de ve tüm coğrafyalarda büyük bir boşluğu dolduracak bir programa sahip olduğumuz görülecektir. Çünkü membaımız haktır ve daima üstün tutulacak olan haktır. Biz programımızı hazırlarken İslam’ı referans almışız. Biz iktidar da olsak muhalefette de olsak, nerede olursak olalım doğrunun yanında yanlışın karşısında olacağız. Şimdi ki muhalefetler gibi kırıcı olmayacağız. Yapıcı bir muhalefet olacağız." dedi.

Turgut, "Dolayısıyla biz inanıyoruz ki eğer HÜDA PAR’ın  programı, hedefi  ve amacı anlaşılırsa, bizden daha çok sizin gibi dostlar ve kardeşler bu davayı sahiplenecek, bel verecek ve belki bu davayı evden eve, gönülden gönüle ulaştıracaklardır. Bu dava Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) davasıdır. Bu dava, Hüseyin’lerin ve Said’lerin davasıdır. Bu dava hak yolunda olanların davasıdır. Bu nedenle siz değerli kardeşlerimize söylüyoruz ki bizi araştırın. Körü körüne bize tabi olmayın. Menfaat için gelen eli boş döner. Şu an tüm mensuplarımız hiçbir menfaat gözetmeksizin bu davayı omuzlamışlardır. Bu düşüncede olan herkesi HÜDA PAR’a bekliyoruz. HÜDA PAR ile beraber halkımıza Hakk'ı anlatmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Programda Genel Başkan Yardımcısı Turgut’a; HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Üyesi Nasuh Sevinik, Mardin il Başkanı  İsmail Çevik, HÜDA PAR Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, il başkan yardımcıları  Eyyüp Sezgin ve Lokman Koç eşlik etti.

İftar programına mahalle halkı yoğun katılım gösterdi. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler