Zelenskiy'den bir ilk; “NATO’nun hamlesi hataydı”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın NATO tarafından üye olarak kabul edilmesinin “taraflar için stratejik bir hata” olduğunu belirtti.

Ekleme: 24.04.2022 11:55:53 / Güncelleme: 24.04.2022 11:55:53 / Dünya
Destek için 

Zelenskiy, ayrıca işgal altındaki bölgelerde referandum yapılması durumunda müzakereden çekileceklerini ifade etti.

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının 59. gününde savaşın son durumunu değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi.

Kiev'in merkezinde, geniş güvenlik önlemlerin alındığı Khreşatik metro istasyonunda düzenlediği basın toplantısında konuşan Zelenskiy, savaşın ilk günlerinde Rus ordusunun başkente kadar geldiğini ama ağır çatışmalar sonucunda Rus askerlerin geri çekildiğini aktardı.

Zelenskiy, Mariupol'ün kendileri için büyük önemi olduğunu vurgulayarak "Mariupol'de insanlarımız yok edilirse, işgal altındaki bölgelerde sözde referandumlar yapılırsa Ukrayna, (Rusya ile yapılacak) herhangi bir müzakereden çekilecek." diye konuştu.

Zelenskiy, "Elimizde yeterli silah olunca geçici olarak işgal edilen tüm bölgeleri geri alacağız." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelme konusuna ilişkin, şunları kaydetti:

"Rusya Devlet Başkanı ile görüşmek istemiyorum ancak eğer tüm konuları diplomasi yoluyla çözmeyi planlıyorsak bunu yapmak zorundayım. Putin’in uluslararası mahkeme karşısına çıkarılması ile ilgili ise insanları, çocukları öldürme emrini veren herkesin bu mahkeme karşısına çıkacağından eminim. Buna inanıyorum." Ensonhaber