​Mavi Marmara şehidi İbrahim Bilgen anısına iftar verildi

​Siirt'te, işgalci siyonist rejimin 2010 yılında Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda şehit olan İbrahim Bilgen için Siirt'te iftar verildi.

Ekleme: 24.04.2022 00:20:13 / Güncelleme: 24.04.2022 00:23:04 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Siirt İnsani Yardım Derneği tarafından, Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan İbrahim Bilgen anısına iftar yemeği verildi.

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehid olan İbrahim Bilgen anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 11’ncisi organize edilen iftar yemeğine yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Sancaklar İlk Öğretim Okulu bahçesinde düzenlenen iftar programına siyasi parti ve STK temsilcileri de iştirak etti.

İftar programında İLKHA'ya konuşan HÜDA PAR Siirt il Başkanı Abdulhakim Tekin "Şehit İbrahim Bilgen’i en Türkiye’nin en ücra köşesi Siirt’ten Filistin’e götüren o güç, o enerji ne ise bizim de yeni nesle, gençlerimize o güç ve enerjiyi vermemiz gerekiyor." dedi.

Tekin, "Allah’ın yolunda yücelme vardır. Bazıları bu davayı terk ederek bu kulvarı seçmiş oluyorlar ama bu dava bizimdir; bütün dünya terk etse biz terk etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Mavi Marmara, Kudüs davasını diri tutmaya çalışıyoruz

Şehid İbrahim Bilgen’in oğlu Yusuf Bilgen ise, babası için 11’inci iftar programını düzenlemenin haklı sevincini yaşadıklarını belirterek bu iftar programlarıyla Mavi Marmara ve Kudüs davasını diri tutmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bilgen, "Mavi Marmara’yı insanlara hatırlatmak, Filistin’de devam eden o zulmü Müslümanlara göstermek istiyoruz. Gazze’deki abluka halen kalkmış değil. Daha yapacak çok işimiz var." ifadelerini kullandı." (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar