İtikaf Hira'yı yaşamaktır!

Ramazan ayının son 10 gününde camilerde uzlete çekilmeye itikaf denir. Siyer Vakfı Kurucu Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, itikaf sünneti ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Ekleme: 23.04.2022 15:58:55 / Güncelleme: 23.04.2022 17:01:53 / Ramazan
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İtikaf sünneti ile ilgili tavsiyelerde bulunan Muhammed Emin Yıldırım, "İtikaf Ramazan'ın en önemli sünnetlerinden bir tanesidir" açıklamasında bulundu. 

Peygamber Efendimizin hayatında İtikafın önemine değinen Siyer Araştırmacı Yazarı Muhammed Emin Yıldırım " Peygamber efendimiz İtikâfa o  kadar önem veriyor ki bir yıl yapmadığı İtikâfın telafisini bir diğer yıl telafisini yani kazasının yapardı" diye anlattı.

İtikaf Hira'yı yeniden yaşamaktır!

"Peygamber Efendimizin Hira'da yaşadığı varlık sancısını ve iç alemine dönüp bazı şeyleri tamir ettiğini" söyleyen Mehmet Emin Yıldırım, Peygamber Efendimizin bunu yapmasının nedenini "Bize göstermek için" olduğunu söyledi.

İtikaf ile ilgili konuşan Yıldırım, "İtikâfın en önemli meselesi dünyadan biraz çekilmek, dünyevi anlamda her şeyden uzaklaşmak, Allah azze ve celle ile aramızdaki bağı güçlendirecek adımlar atmak" olarak anlattı.

İtikaf kendimizle yüzleşmemizin adıdır!

"İtikaf kedimizle yüzleşmemizdir, nefsini tanımasıdır, 'Kendini bilen Rabbini bilir' kişinin Rabbinin bilmesi için en güzel fırsat itikaftır" diye anlatana Mehmet Emin Yıldırım tavsiyelerini sürdürdü.

 

 

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar