Gaziantep’te "Ümmet İftarı" programı düzenlendi

Gaziantep’te Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen "Ümmet İftarı" programında vatandaşlar oruçlarını hurma, çorba, ekmek ve su ile açtı.

Ekleme: 23.04.2022 12:40:09 / Güncelleme: 23.04.2022 12:55:01 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

İslam coğrafyalarındaki Müslümanların yaşadıkları kıtlık, kuraklık, savaş ve zulümlere dikkat çekmek amacıyla Gaziantep’te, menüsünde su, hurma, çorba ve simit bulunan "Ümmet İftarı" sofrası kuruldu.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği “Ümmet İftarı”nda bir araya gelen vatandaşlar, İslam ümmeti için dua etti.

Şahinbey ilçesindeki Yeşilsu Meydanı’nda kurulan yer sofrasında bir araya gelen vatandaşlar, akşam ezanının ardından, su, çorba, hurma ve simit ile iftar yaptı. Program cemaatle kılınan akşam namazı ve yapılan duanın ardından sona erdi.

Programın ardından açıklamalarda bulunan İHH Gaziantep Şube Başkanı Tuncay Mengilli, geleneksel hale getirdikleri "Ümmet İftarı" programı ile İslam coğrafyalarındaki Müslümanların yaşadıkları acılara ve zulümlere dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Her yıl "Ümmet İftarı" programının Türkiye'nin birçok yerinde yapıldığını anımsatan Mengilli, birçok kişinin ümmet sofrasında bir araya geldiğini belirtti.

Görkemli bir iftar yapmak yerine, yerde oturarak iftar yaptıklarını belirten Mengilli, her yıl geleneksel hale getirdikleri “Ümmet iftarı” programını sürdüreceklerini ifade etti. (İLKHA)

İlgili Galeriler