Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Yıldız'ın yakınlarına operasyon: 9 gözaltı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi, danışmanı ve yeğenlerinin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Ekleme: 23.04.2022 00:35:15 / Güncelleme: 23.04.2022 01:24:08 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonda,  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız, danışmanı ve yeğeni Osman Şah Yıldız ile Osman Yıldız'ın da aralarında olduğu 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten emniyette götürüldü. Gözaltı kararında 43 kişinin isminin geçtiği ve ifadeye çağrıldıkları iddia edildi.

Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Operasyon 4 yıl önce 4 kişinin öldüğü seçim kavgasıyla mı ilgili?

14 Haziran 2018 tarihinde, 24 Haziran 2018 genel seçimlerine 10 gün kala, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, çarşıda esnaf ziyareti yaptığı sırada Şenyaşar ailesi ve Milletvekili Yıldız'ın yakınları arasında silahlı kavga çıkmıştı.

Olayda Hacı Esvet Şenyaşar ve çocukları Adil ve Celal Şenyaşar ile Milletvekili Yıldız'ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili tutuklu yargılanan Fadıl Şenyaşar hakkında 150 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Şenyaşar ailesi, yaralı olarak hastaneye kaldırılan aile fertlerinin hastanenin acil kısmında öldürüldüğünü iddia etmişti.

Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, yaşanan olaya tepki göstermek amacıyla 1 yıl önce Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemine başlamıştı. (İLKHA)