Sağlık Bakanı Koca: Salgın günlük hayatımızdan çıktı

​Bir dizi temasta bulunmak için Adıyaman'a gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgına karşı dünya genelinde belli bir toplumsal bağışıklık oluştuğunu söyledi.

Ekleme: 22.04.2022 13:55:10 / Güncelleme: 22.04.2022 13:55:10 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İlk olarak Adıyaman Valilik binasında basınla buluşan Bakan Koca, burada yaptığı konuşmada, salgının artık günlük hayatımızdan çıktığını kaydetti.

Ülkede yeterli miktarda aşı ve ilacın bulunduğuna işaret eden Koca, salgının seyri hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Dünya genelinde belli bir toplumsal bağışıklığın artık oluştuğunu düşünüyoruz. Nitekim son dönemde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın neredeyse tamamı ileri yaş grubu ve ek hastalığı olan kişiler. Bugün itibariyle yoğun bakımda hasta bulunmayan il sayımız 21'e çıktı. Bunlar arasında Adıyaman'ımız da var. Bugün Adıyaman özelinde baktığımızda ilimizde dün sadece 1 yeni vaka görülürken, 33 gündür de vefat yaşanmadığını söyleyebilirim." dedi.

"Salgının başından bu yana hastaneye yatış ve yoğun bakıma yatışta en düşük sayıları görüyoruz"

Salgınla birlikte Türkiye'nin sağlıktaki yerinin ne kadar önemli olduğuna değinen Koca, "Ülkemiz genelinde görülen olumlu gidişat Adıyaman'da da belirgin olarak hissedilmektedir. Coronavirus süreci sağlık hizmetinin niteliği ve ulaşılabilirliği, sağlık alt yapısının gücü ve sağlamlığı açısından Türkiye'nin dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ulaştığımız bu seviyeyi daha da ileri taşımaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

"Adıyaman bölgenin sağlık üssüne dönüşecektir"

Adıyaman'ın sağlık olarak daha iyi bir konuma gelmesi için çalıştıklarını belirten Koca, "İlimizde toplam yatak sayısını 2002'den bu yana 710'dan 1431'e yani 2 katına çıkardık. 2002'de 1 olan 112 acil istasyon sayısı 37'ye, ambulans sayısı ise 2'den 59 a çıktı. Şu an 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Kâhta Ağız Diş Sağlığı Merkezi başta olmak üzere toplam 6 yatırımımız inşaat aşamasındadır. 150 yataklı Adıyaman Devlet hastanemizin ihalesini Haziran ayı sonuna kadar tamamlayacağız. Çelikhan Devlet Hastanemizin uygulama projeleri yapılmakta olup bu yıl içerisinde inşaat ihalesini gerçekleştireceğiz. Bunlara ilaveten planlama aşamasında olan 14 birinci basamak yatırımı daha mevcut. Bu yatırımlarla Adıyaman bölgenin sağlık üssüne dönüşecektir. Bundan böyle ilimiz başka illere hasta sevk veren değil, çevreden sevk alan bir konuma gelecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar