Hırka-i Şerif dualarla ziyarete açıldı

Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'in vasiyetiyle Veysel Karani Hazretleri'ne hediye edilen kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın katımıyla dualarla ziyarete açıldı.

Ekleme: 22.04.2022 11:45:09 / Güncelleme: 22.04.2022 12:19:22 / Kültür & Sanat / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Hırka-i Şerif Cami'nde düzenlenen açılış törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve çok sayıda önemli isim katıldı.

Hırka-ı Şerif, düzenlenen törende okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualarla ziyarete açıldı. Ziyarete açılan kutsal emanet öncelikle protokol tarafından ziyaret edildi. Protokol üyelerinin camiden ayrılmasının ardından sabahın erken saatlerinde cami girişlerinde uzun kuyruklar oluşturan yüzlerce kişinin sırayla Hırka-ı Şerif'i ziyaret etmek için camiye girmelerine izin verildi.

Konuya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in vasiyetiyle Veysel Karani Hazretleri'ne hediye edilen kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, 1851 yılından bu yana Fatih ilçemizdeki Hırka-ı Şerif Camii'nde muhafaza edilmektedir. Peygamber Efendimizin emaneti Hırka-i Şerif, günümüzde Veysel Karani Hazretleri'nin 58 ve 59'uncu kuşak torunları tarafından, büyük bir itina ve dikkatle korunarak ziyarete açılmaktadır. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz iki yıl ziyarete kapalı bulunan Hırka-ı Şerif, Ramazan-ı Şerif'in manevi ikliminde ziyarete açıldı. Engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler sıra beklemeden, görevli refakatinde ziyaret edebilecek ve engelli asansöründen faydalanabileceklerdir." ifadelerine yer verildi.

Valilik, Hırka-i Şerif'in mümkün olan en rahat şekilde ziyaret edilebilmesi için alınan önlemleri şu şekilde sıraladı:

Hırka-i Şerif muhafız ailesi ve valiliğimiz koordinasyonunda Fatih Kaymakamlığı, Fatih Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Veysel Karani Hırka-i- Şerif Camii Hizmet Vakfı ile gerekli güvenlik, sağlık ve trafik tedbirleri alınmıştır. Hemşerilerimizden, görevliler tarafından yapılacak yönlendirme ve bilgilendirmelere uymalarını bekliyoruz. Detaylı bilgi için www.hirkaiserifvakfi.com ve www.hirkaiserifvakfi.org internet adreslerinden veya 0212 631 73 03 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

Hırka-ı Şerif, 29 Nisan Cuma günü ikindi vaktine kadar ziyaret edilebilecek. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar İlgili Galeriler