Adıyamanlılar: Sağlıkta üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz

​Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, adı konulan ancak bir türlü binası yapılmayan Adıyaman 150 yataklı tam teşekküllü devlet hastanesinin bir an evvel yapılmasını beklediklerini belirtti.

Ekleme: 21.04.2022 22:30:13 / Güncelleme: 21.04.2022 22:30:13 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Şehrin nüfusunun hızla artığına dikkat çeken Geylani Taş, sadece bir hastanenin şehrin yükünü tek başına kaldırmada yetersiz olduğunu dile getirdi.

Adıyaman'ın sağlık noktasında geri bırakıldığı değinen Taş, "48 yıl boyunca ilimiz halkına hizmet veren devlet hastanesi binamız 2017 yılında yıkıldı. İlimiz siyasileri, yapmış oldukları açıklamada yıkılan hastane binasının yerine 150 yataklı tam teşekküllü devlet hastane binası yapılacağı müjdesi vermişti ancak aradan geçen 5 yıllık bir süreçte bir çivi dahi çakılmadı. Türkiye’nin dört bir tarafında devasa eserler hizmete açılıyor. Ancak ne hikmetse Adıyaman’ın en büyük ihtiyacı olan devlet hastanemiz için bir türlü çalışma yapılamadı. Devlet hastanesi eksikliğinin sıkıntılarını yaşadığımız dönemlerde 82'nci Yıl Devlet Hastanesinin de yıkılarak ortadan kaldırılması Adıyaman halkının zorunlu olarak bir hastaneye mahkûm edilmesine sebebiyet vermiştir." dedi.

Devletin bu projeyi yarım bırakmayacağına inandıklarını dile getiren Taş, açıklamasının devamında, "Ama her ne hikmetse ilimize 48 yıl boyunca hizmet veren ve yaklaşık 5 yıl önce yıkılan hastane binamız bir türlü yapılmadı. Zaman zaman biz muhtarlar, Adıyaman basını ve Adıyaman halkı sosyal medya üzerinden hastane binamızın yapılması için açıklamalarımız oldu, buna karşılık ilimiz siyasileri en kısa zamanda hastane binamızın yapılacağı müjdesini verdi ancak henüz ortada bir şey yok. Türkiye’nin dört bir yanına devasa şehir hastaneleri yapılıyorsa, Adıyaman halkının bu talebi yerine getirilmelidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)