Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 Ek Gösterge açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarıyla ile bir araya geldiği iftarda, milyonlarca memurun dört gözle beklediği 3600 ek gösterge konusunda açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 21.04.2022 22:05:13 / Güncelleme: 21.04.2022 22:24:22 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanları ile düzenlenen iftar programındaki konuşma yaptı. 14 Mart Tıp Bayramı'nda verilen 5 müjdeye değinen Erdoğan, çalışmaların devam ettiğini belirterek milyonlarca memurun merakla beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"İlk müjdemiz sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin katalog suç kapsamına alınmasıyla ilgili düzenlemeydi. İnşallah genel kurula gelerek milletvekillerimizin takdiriyle kanunlaşacaktır.

İkinci müjdemiz mesleki sorumluluk kuruluydu. Bu düzenleme ile mesleki faaliyetleri sebebiyle doktorlara açılacak tazminat davalarının Sağlık Bakanlığı'ndaki bir kurulda değerlendirmesini sağlayacak yeni bir mekanizma oluşturuluyor.

Üçüncü müjdemiz sağlık çalışanlarının mali haklarıyla ilgili iyileştirmelerdi. En kısa sürede neticesini sizlerle paylaşacağız.

Dördüncü müjdemiz lisans mezunu hemşirelerimizin 3600 ek göstergeye alınmasıydı. Sağlık Çalışanları dışında önemli bir kesimi ilgilendiren bu ek gösterge konusunu yıl sonuna kadar neticelendireceğiz.

Beşinci müjdemiz aile hekimlerimizin ücretlerinde artış yapılmasıydı. Bu hususta da çalışmalar yakında bitiyor. Böylece sağlık çalışanlarımız bu yaz aylarından itibaren her bakımdan daha rahat şekilde hayatlarını sürdürebilecekler." (İLKHA)