Batman’da mevlid dolayısıyla halka gül dağıtıldı

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğünün üye ve gönüllüleri, "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama Mevlid Haftası" kapsamında halka gül dağıttı.

Ekleme: 20.04.2022 23:09:38 / Güncelleme: 20.04.2022 23:34:26 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman’da teravih namazının ardından Şevket Başak Camisindeki cami cemaatine gül dağıtan Vakıf yetkilileri, mevlid haftalarını tebrik etti.

 

Kendilerine gül verilen cami cemaati ise Vakıf üyelerine teşekkür etti.

Gül dağıtımının ardından açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın, her yıl Mevlid Haftasında Hazreti Muhammed'i (sallallahu aleyhi vesellem) anlama ve sünnetini yaşama etkinlikleri adı altında bir dizi etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Feyzi Aydın

“Ramazan’dan dolayı kitlesel mevlid etkinliği yapamadık”

Birkaç yıldır salgın nedeniyle etkinliklere ara verdiklerini belirten Aydın, “Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak yıllardan beridir nisan ayı içerisinde mevlid etkinlikleri düzenlemekteyiz. Geçtiğimiz 2 yıl pandemiden dolayı mevlid etkinliği yapamadık. Bu sene de nisan ayının Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı kitlesel bir etkinlik yapamadık.” dedi.

“Cami cemaatine mevlid haftasından dolayı gül dağıttık”

Peygamberi anlama ve sünnetini yaşama etkinlikleri kapsamında nisan ayı öncesi bir dizi etkinlik tertiplediklerini anımsatan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“TV’de, sosyal medyada mevlid etkinlikleri olsun cadde ve kavşaklara nisan ayı dolayısıyla branda asmak olsun, siyer yarışması, bilgi yarışmaları olsun bir dizi etkinlik yaptık. Bugünde gül dağıtımı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Cami cemaatine mevlid haftasından dolayı gül dağıttık. Bu seneki temamız Kurtuluş Rehberi Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’di. Bir dizi faaliyetlerimiz inşallah devam edecek.”

“Peygamberimizin hayatı herkese rol model olmalı”

Mevlid haftasını içinde barındıran nisan ayının Ramazan’a da denk gelmesi sebebiyle çifte sevinç yaşadıklarını vurgulayan Aydın, Peygamberin hayatının tüm herkese rol model olmasını temenni ettiklerini kaydetti.

Ramazan ayının başta Filistinliler olmak üzere zulüm altındaki tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olması dileklerini ileten Aydın, şimdiden tüm Müslümanların Ramazan Bayramlarını tebrik etti.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler