Türkiye'de üretilen halılar dünya pazarlarında büyük ilgi görüyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, “En büyük hedefimiz halı sektöründeki dünya liderliğini korumak ve geliştirmek.” dedi.

Ekleme: 20.04.2022 15:05:16 / Güncelleme: 20.04.2022 15:05:16 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği yönetim kurulu Zeynal Abidin Kaplan başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği (GAİB) hizmet binasında gerçekleştirilen ilk toplantıda yeni yönetim kurulunda görev dağılımı yapılırken, 2022 yılının ilk çeyreğinde bölgeden gerçekleştirilen halı ihracat rakamları da masaya yatırıldı.

Türkiye ve dünya gündeminin de değerlendirildiği toplantıda, sektörel sorunların çözümüne yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, “Genel kurul sonrası yönetim kurulumuzla ilk toplantımızı gerçekleştirerek görev dağılımı yaptık. Sektörümüzün sorunlarını yakından biliyoruz. Yeni yönetim kurulumuz birlik ve beraberlik içerisinde çözüm odaklı çalışacak olup, en önemli hedefimiz gerek bölge gerekse ülke ihracatımızı arttırmak, mevcut pazarlardaki payımızı arttırırken yeni pazarlarda söz sahibi olmaktır.” dedi.

“Çözüm odaklı çalışacak, ihracatımızı dünya genelinde arttıracağız”

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gerek salgın ürecinden kaynaklı gerekse halen devam eden Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı önemli bir kriz olduğuna dikkat çeken Kaplan, “Çeşitli nedenlerle bütün ihracat sektörlerinin yaşadığı sorunları bizler halı sektörü olarakta yaşıyoruz. Ülkemizde krizleri çözüme kavuşturacak bir kültür oluştu. Halı sektörü özellikle bölgemiz ve ülkemiz için ihracatta ki en önemli ürünler arasında yer alıyor. Büyük emekler ve çabalar sonucu sektörümüz bugün dünya lideri haline gelmiş olup bizlerde bu liderliği korumak, geliştirmek ve daha üst düzeylere taşımak için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Zeynal Abidin Kaplan başkanlığında toplanan yönetim kurulu toplantısına Salahattin Kaplan, Adem Beğendi, Bekir Şahan, Mehmet Koca, Halit Uzanır, Tayfun Ulutaş, Mustafa Kaplan, Mustafa Bozatlı, İskender Kaplan ve Mehmet Törer katıldı.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği yönetim kurulu başkan yardımcılıkları görevine Adem Beğendi ve Bekir Şahan seçilirken muhasip üyeliğe Adem Beğendi, yönetim kurulu kararıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) delegeliğine Salahattin Kaplan, sektör kurulu üyeliklerine Zeynal Abidin Kaplan, Salahattin Kaplan, Mehmet Koca, İskender Kaplan, Halit Uzanır, Tayfun Ulutaş, Mustafa Kaplan, Mustafa Bozatlı ve Mehmet Törer seçildi.

“Dünya makine halısı üretiminde lideriz”

Öte yandan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği yeni yönetim kurulu başkan ve üyeleri Gaziantep Valisi Davut Gül’e nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyarette sektör hakkında güncel gelişmeler ve sorunlar hakkında bilgiler verildi ve çözüm önerileri tartışıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Gül, her zaman sanayici ve ihracatçının yanında olduklarını, sorunların çözümü için üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini ifade ederek GAHİB’in yeni yönetim kurulu başkan ve üyelerini kutladı.

Göreve yeni seçilen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkan ve yöneticilerini tebrik eden Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, halı sektörünün Gaziantep ve Türkiye ekonomisi için önemini bildiklerini, sorunların çözümü yönünde üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini ifade ederek yeni yönetime başarılar diledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan’ın da katıldığı ziyarette Başkan Zeynal Abidin Kaplan halı sektöründeki gelişmeler ve halı ihracatının gerek bölge gerekse ülke için önemini anlattı.

Dünya makine halı üretiminin lideri pozisyonunda olduklarını ifade eden Kaplan, gerçekleştirilen genel kurul sonrası göreve gelen yeni yönetim kurulunun önceki dönem yönetim kurulu tarafından gerçekleştirilen projeleri devam ettireceklerini, önümüzdeki süreçte sektörün geliştirilmesi ve sürdürülebilir ihracat için yeni projelere de imza atacaklarını ifade etti. (İLKHA)

İlgili Galeriler