Gazeteci İbrahim Haskoloğlu gözaltına alındı

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun dün gece gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Ekleme: 19.04.2022 11:40:16 / Güncelleme: 19.04.2022 13:02:36 / Güncel
Destek için 

İçişleri Bakanlığı, Twitter adresi üzerinden üzerlerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ın fotoğraf ve bilgilerinin olduğu kimlik kartlarını paylaşan İbrahim Haskoloğlu hakkında şikayette bulundu.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Haskoloğlu hakkında, "kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek" suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Haskoloğlu hakkında bu suçtan gözaltı kararı verildi.

"GÖZALTI NEDENİ PAYLAŞTIĞI BİR HABER İDDiASI"

Fatih Portakal paylaşımında “İbrahim Haskoloğlu'nun ablası aradı. Üsküdar'daki evlerine dün gece 11'de polis baskın yapmış. 1 saat kadar evi aramışlar, sonra da @haskologlu nu gözaltına almışlar. Vatan emniyete götürmüşler. Gözaltı nedeni paylastığı bir haber iddiası.” ifadelerini kullandı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine getirilen şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haskaloğlu, geçtiğimiz günlerde e-devletten bilgi sızdırıldığını ve kimlik bilgilerinin çalındığını iddia etmişti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ise iddiaları yalanlamış ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.