Güney Afrika'da sel felaketi: 40 bin kişi evsiz kaldı

​Güney Afrika Cumhuriyeti'nde geçen haftaki sel nedeniyle 40 bin kişi evsiz kalırken ülkede ulusal afet durumu ilan edildi.

Ekleme: 19.04.2022 10:50:08 / Güncelleme: 19.04.2022 10:52:35 / Dünya
Destek için 

Ülkenin güneydoğusundaki KwaZulu-Natal eyaletinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 443'e yükseldiği, 40 binden fazla kişinin de evsiz kaldığı ifade edildi.

Sel felaketi nedeniyle millete sesleniş konuşması yapan Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, oluşan hasara karşı eyalet düzeyinde bir afet durumunun yetersiz kaldığını, hükümetin ulusal afet durumu ilan ettiğini bildirdi.

Ramaphosa, sel felaketi nedeniyle 4 bine yakın evin tamamen yıkıldığı, 8 bin hanenin de kısmen hasar gördüğünü söyledi. Ramaphosa, 40 binden fazla kişinin evsiz kaldığını bildirdi.

Selden etkilenen bölgelerdeki en acil sorunların temiz su, yiyecek ve barınak sağlanması olduğunu belirten Ramaphosa, "Yerinden olan insanlar için geçici birimlerin sağlanmasına yönelik hazırlıklar sürüyor ve bu birimlerin inşaatının bu hafta sonuna kadar başlaması bekleniyor." dedi. (İLKHA) 



Etiketler: