Asırlar önce başlayan hatimle teravih namazı Ankara’da devam ediyor

Ankara’da her yıl onlarda camide hatimle teravih namazı kılan vatandaşlar, bu yıl Ankara’nın farklı ilçelerinde toplam 37 camide asırlar önce başlayan hatimle teravih namazı eda etmeye devam ediyor.

Ekleme: 19.04.2022 02:20:12 / Güncelleme: 19.04.2022 04:52:01 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ankara merkez ve ilçelerinde her Ramazan ayında onlarca camide kılınan hatimle teravih namazı salgın nedeniyle 2 yıl aradan sonra bu Ramazan ayında da tüm güzelliğiyle kılınmaya devam ediliyor.

Başkent Ankara’da belirlenen 37 camide yatsı namazının kılınmasının ardından başlayan hatimle teravih namazını, hafız görevliler kıldırıyor.

Hatimle teravih namazı kıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Özkan Özbay, "Biz diğer camilere de gidiyoruz. Bu cami daha uygun diyorlar çünkü başından sonuna kadar Ramazan’da hatim ettiğini söylüyorlar. Bu yüzden ben her geldiğimde huzur buluyorum. Bayağı uzun oldu namazı bırakalı ama namaza başladım, dört veya sekiz rekât bile olsa kılıyorum, öyle gidiyorum. Günlük kesin gelmek istiyorum çünkü hocanın Kur’an okuyuşu kulağa hoş geliyor." diye konuştu.

Özkan Özbay

“Ramazan’ın sevincini yaşıyoruz”

Şafi Erzurumlu

Hatimle teravih namazı kılmanın sevincini yaşadıklarını belirten Şafi Erzurumlu, "Ramazan Kur’an-ı Kerim ayı, bu vesileyle namaz kılarken insan Kur’an-ı Kerim’i zikrediyor. Bunun da çok büyük bir bereketi var. İnsana vermiş olduğu bereket ve rahmet var. Ramazan’ın sevincini yaşıyoruz. 11 ayın sultanı dedirtiyor. Bu dakikalar hep rahmet dakikaları. Biz de burada heybemizi doldurmaya çalışıyoruz. Hatimle teravih kılındığı için burayı tercih ediyorum. Bir de mezhebim Şafii, iki rekâtta bir selam vermesi de benim için çok değerli. Çünkü Ankara’da bunu bulmak çok zor." ifadelerini kullandı.

“2 sene sonra tekrar hatimle teravih başlayınca Allah’ın izniyle Ramazanlar tekrar şenlendi”

Cami cemaatinden Süleyman Yılmaz ise şunları söyledi:

Süleyman Yılmaz

2 senedir özlediğimiz bir duyguydu. Ankara’ya geldiğimden beri son 5 yıldı hatimle teravih kılıyorduk ama 2 sene ara verince sanki öksüz kalmış gibi olduk. Ramazanlar buruk geçti. Tekrar hatimle teravih başlayınca Allah’ın izniyle Ramazanlar tekrar şenlendi. Her daim camiye koşarak geliyoruz. Feyzle ve şevkle namazımızı kılıyoruz. Hocamızdan da Allah razı olsun bizi başka bir dünyaya götürüyor. Elhamdülillah hatimle teravih namazıyla Ramazan’ı dört dörtlük yaşıyoruz.

“Elhamdülillah hatimle teravihlerden daha çok feyiz alıyoruz”

İsa Erdiş

2 yıl aradan sonra yasakların bitmesiyle buruk geçen Ramazanların şenlendiğini dile getiren İsa Erdiş, “Elhamdülillah Allah bu sene Ramazan’ı yaşamayı nasip etti. Geçen senelerde camilerde teravih kılamamıştık ama bu sene kılıyoruz. Hatimle teravih çok güzel bir duygu, insan namazdan sonra borcunu eda etmiş gibi rahatlıyor. Elhamdülillah hatimle teravihlerden daha çok feyiz alıyoruz. İnsan kendini öyle bir kaptırıyor inanın sabahlara kadar namaz kılınabilir. Hocamızın da maşallahı var. Muhteşem bir sesi ve kıratı da var. Allah Mahmut hocamdan razı olsun gerçekten çok güzel. Allah herkese nasip etsin.” diye belirtti.  

“Hatimle teravih uzun ama her uzun ve zor olan şeyin de mükâfatı büyüktür”

Yusuf Karaağaçlı

Hatimle teravih namazının duygusu bambaşka olduğunu söyleyen cami müdavimlerinden Yusuf Karaağaçlı, “Anlatılması güç. Çok feyiz alıyoruz. Hocamız da çok güzel bir hocamız. Allah eksik etmesin. Hatimle teravih uzun ama her uzun ve zor olan şeyin de mükâfatı büyüktür. Ramazan’ın başından beri hatimle teravihe geliyoruz inşallah bu şekilde bitireceğiz.” dedi.

Hatimle kılınan teravih namazında her rekâtta Kur'an-ı Kerim'den bir sayfa okunuyor. 20 rekâtın sonunda ise bir cüz tamamlanmış oluyor.

Hatimle teravih namazı kılınan camiler

Ankara’da genelinde hatimle teravih namazı; Etimesgut ilçesinde Elvankent Mevlana Camii, Hz. Hamza Camii, Çarşı Camii, Yenimahalle ilçesinde OSTİM Abdulkadir Geylani Camii, İmam Hatip Lisesi Ahmet Yıldız Camii, Demetevler Aziziye Camii, İHL Hacı Durali Akan Camii, Örnek Sanayi Sitesi Camii, Pursaklar ilçesinde Eskiköy Camii, Kızılcahamam ilçesinde Saraycık Mahallesi Camii, Tepebaşı Camii, Altındağ ilçesinde Abdülhamit Han Camii, Hz. Hüseyin Camii, Aslanhane Camii, Nallıhan ilçesinde Hacıbey Mahallesi Camii, Yeni Camii, Çayırhan Mahallesi Gazi Camii, Mamak ilçesinde Gülveren Merkez Camii, Aktaş Köprübaşı Camii, Sincan ilçesinde Çoğlu Mescidi, Aksa Camii, Nur Camii, Andiçen Camii, Kalecik ilçesinde Saray Camii, Çankaya ilçesinde Münir Neriman İslamcıoğlu Camii, Hasan Tanık Camii, Sakarya Camii, Çubuk ilçesinde Kuba Camii, Elmadağ ilçesinde Esentepe Camii, Keçiören ilçesinde Mustafa Asım Köksal Camii, Mareşal Fevzi Çakmak Camii, Saka Mescidi, Gölbaşı ilçesinde Kuba Mescidi, Beypazarı ilçesinde Tabakhane Camii, Polatlı ilçesinde Fahri Altan Camii, Ayaş ilçesinde Bünyamin Ayaşî Camii, Akyurt ilçesinde Yıldırımhan Camii ve Kahramankazan ilçesinde Cemile Hatun Mescidi’nde müftülüklerce görevlendirilen hafızlar tarafından kıldırılıyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler