HAMAS lideri Meşal'den ümmete çağrı: KUDÜS İÇİN SEFERBER OLUN

Siyonist işgalcilerin son günlerde Kudüs’e ve ibadet eden Müslümanlara yönelik alçakça saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki teşkilatının lideri Halid Meşal, Kudüslü kahramanların Mescid-i Aksa’yı savunmada ümmetin öncüleri ve gurur vesileleri olduğunu ifade etti. Siyonist alçaklığa karşı ümmete çağrıda bulunan Meşal, ümmetin Filistin davasına destek için seferber olmasını istedi.

Ekleme: 19.04.2022 04:54:52 / Güncelleme: 19.04.2022 04:54:59 / manşetler
Destek için 

DOĞRUHABER

Katar’ın başkenti Doha’da Ramazan Kitap Fuarı faaliyetleri kapsamında düzenlenen “Mescid-i Aksa’nın ümmetin yanındaki yeri” konulu panelde konuşan İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki teşkilatının lideri Halid Meşal, Kudüslü kahramanların Mescid-i Aksa’yı savunmada ümmetin öncüleri ve gurur vesileleri olduğunu ifade etti. “Kubbetu’s-Sahra’nın yanında kurbanların kesildiğini düşünün. Mescid-i Aksa ve konumu hakkında ne söyleyebiliriz?” diye soran Meşal, Katar Dışişleri Bakanı’nın Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’yi arayarak, işgal rejimi hükümetinin gerginliği tırmandırmak istemediği bilgisini ilettiğini açıkladı.

Meşal, Katar Dışişleri Bakanı’na Gazze’nin de gerginliğin tırmanmasını istemediğini fakat sorumlulukları olduğunu, Kudüs’teki gerilimin sona ermesi gerektiğini söylediklerini aktardı. Heniyye’nin Katar Dışişleri Bakanı’na Mescid-i Aksa’da Yahudi yerleşimcilerin kurban kesemeyeceklerini, Cenin Kampı’na işgal güçlerinin baskın düzenleyemeyeceğini ve Mescid-i Aksa’da gözaltına alınanların serbest bırakılmaları gerektiğini bildirdiğini kaydeden Meşal, ümmetin Filistin davasına destek için seferber olmasını istedi. Meşal, Filistin halkının ve direnişinin birliği ile siyasi baskılar sebebiyle işgal rejiminin planlarından geçici olarak geri adım attığını, bununla birlikte işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planlarının olduğunu, planlarının zirvesini Kubbetus’s-Sahra eşiğinde kurban kesme planının teşkil ettiğini fakat Filistin halkının bu planı bozduğunu söyledi.

HENİYYE: KUDÜS SADECE MÜSLÜMANLARINDIR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, “Bizimle iletişime geçen herkese Mescid-i Aksa’nın sadece bizim mescidimiz olduğunu ve Yahudilerin onda hakları olmadığını vurguladık” dedi. Heniyye, Filistin halkının Mescid-i Aksa’ya ulaşma, onda namaz kılma ve itikaf yapma hakkı olduğunu ve Siyonistlerin baskı ve terörüne asla boyun eğmeyeceklerini söyledi.  Hamas tarafından basına dağıtılan açıklamasında, Filistin halkının kendini ve toprağını savunduğunu, direnişini sürdürmesinin doğal olduğunu belirten Heniyye, Kudüs’ün çatışmanın ekseninde yer aldığını ve Kudüs’ü işgalden kurtarmak için mücadelelerini sürdüreceklerini, ne kadar uzun sürerse sürsün bu mücadeleyi kesinlikle kazanacaklarını ifade etti.

MESCİD-İ AKSA’DAKİ SAVAŞ HENÜZ SONA ERMEDİ

Hamas’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade, işgal güçlerinin Filistin halkının iradesini kırmayı başaramadığını, işgalcilerle mücadelenin devam ettiğini bildirdi. İşgalcilerin ancak direniş dilinden anladıklarına dikkat çeken Hammade, işgalin bir gün mutlaka son bulacağını dile getirdi. Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin direnişi sebebiyle Mescid-i Aksa’ya kurban sokmayı başaramadıklarını fakat Mescid-i Aksa’daki savaşın henüz sona ermediğini söyledi.

İŞGALCİLERİN MESCİD-İ AKSA’YA BASKINLARI SÜRÜYOR

Fanatik Yahudi cemaatlerinin Yahudilerce kutsal kabul edilen Hamursuz Bayramı (Pesah) münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrısına katılacak Yahudi yerleşimcileri korumak üzere Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen işgal güçleri çok sayıda Filistinliyi yaraladı ve gözaltına aldı. Kudüs’teki Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin el-Esbat Kapısı bölgesinde ve Mescid-i Aksa çevresinde bulunanlara işgal güçlerinin saldırısı sonucu yaralanan 17 kişiye müdahalede bulunduğunu ve yaralılardan 5’inin hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin yaralılara müdahalesinin işgal güçleri tarafından engellendiğini söyledi.

MESCİD-İ AKSA’YI BOŞALTMAYA ÇALIŞTILAR 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, çok sayıda işgal polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek itikaftaki cemaate ve baskınlara karşı nöbet tutanlara saldırdığını, üç genci gözaltına aldığını, yoğun bir şekilde ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığını, Yahudi yerleşimcilerin rahatça baskın düzenleyebilmeleri için Mescid-i Aksa’yı boşaltmaya çalıştığını ifade etti. İşgal güçlerinin Kubbetu’s-Sahra Namazgâhı kapılarında kadınları darp ettiği, cemaati namazgâhın içine girmeye zorlayarak kapılarını kapattığı, İslami Vakıflar Dairesi çalışanlarını da tehdit ederek bulundukları bölgeden uzaklaştırdığı belirtildi.

KUR’AN-I KERİM NÜSHALARINI AYAKLARIYLA ÇİĞNEDİLER

Onlarca Yahudi yerleşimci önceki sabah işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlerken, Filistinli gençler Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde yerleşimcilerin önünü kesmeye çalıştı. Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya El-Mağaribe Kapısı’ndan gruplar halinde girdikleri ve baskından önce işgal güçlerinin yerleşimcilerin geçecekleri bölgelerde yoğun önlemler aldığı kaydedildi. El-Cezire kanalı muhabiri, işgal polislerinin El-Kıble Mescidi’ne girdiklerini ve Kur’an-ı Kerim nüshalarını ayaklarıyla çiğnediklerini söyledi.