Çocukların gözünden Ramazan

Ramazan ayının güzelliklerini ve manevi havasını evlerine taşıyan çocuklar, Ramazan ayında oruç tutmanın mutluluğu içerisinde rahmet ikliminin heyecanını yaşıyor.

Ekleme: 18.04.2022 16:35:19 / Güncelleme: 18.04.2022 17:16:46 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Cehennem kapılarının kapatıldığı, şeytanların zincire vurulduğu ve cennet kapılarının ise sonuna kadar açıldığı rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı Ramazan ayını Gaziantep’teki çocuklar dolu dolu yaşıyor.

Ramazan ayını büyük bir coşku içerisinde geçiren ve kendilerine henüz farz olmadığı halde Ramazan ayında oruç tutmanın büyük bir sevincini yaşayan çocuklar, rahmet ve mağfiret ayının güzelliğinden faydalanmak için oruç tutmakla birlikte Kur'an-ı Kerim ve kitap okuyor, teravih namazı ve mukabele içinde camilerin yolunu tutuyor.

Çoğu zaman aileleri ile birlikte çoğu zamanda tek başlarına Kur'an-ı Kerim ve kitap okumanın yanı sıra vakit ve teravih namazlarını kılmayı ihmal etmeyen çocukların Ramazan ayının güzelliklerinden istifade ettikleri görülüyor.

Çocukların Ramazan ayının güzelliklerini evlerine taşımaları ve henüz kendilerine farz olmadığı halde oruç başta olmak ibadetlerini aksatmadan yerine getirmeleri takdir topluyor.

Aileleri ile birlikte teravih namazı ve mukabele için camiye giden ve cıvıl cıvıl sesleri ile camilerde neşe kaynağı olan çocuklar, Ramazan ayını en güzel idrak etmeye çalışıyor.

Ramazan ayını evde dolu dolu yaşadıklarını belirten İbrahim Fidancı, “Peygamber Efendimiz Ramazan ayının bolluk ve bereket içerisinde geçtiğini söylemektedir. Bizde bu yüzden ailecek teravih namazı için camiye gidiyoruz. Salavat çekiyoruz, birlikte Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Dini dersler işliyoruz. Akşamları birlikte namaz kılıyoruz. Arkadaşlarımın da bu ayda Kur’an-ı Kerim okumaları lazım. Dini dersleri işlemeleri lazım. Ailecek teravih namazına gitmeleri lazım. Ramazan ayını bu şekilde geçirince insan daha çok mutlu oluyor.” dedi.

“Ramazan Bayramı’nın gelmesini dört gözle bekliyoruz”

Ramazan ayının her yönüyle çok bereketli bir ay olduğunu belirten Zeynep Orak, “Ramazan ayına kavuştuğumuz için Allah’a şükürler olsun. Ramazan ayında namazı kılalım, Kur’an-ı Kerim okuyalım. Biz evde ailecek namaz kılıyoruz, Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Ramazan Bayramı’nın gelmesini de dört gözle bekliyoruz. İnşallah Filistinli kardeşlerimizde bayrama mutlu girerler ve özgürlüklerine kavuşurlar.” temennisinde bulundu.

“Teravih namazlarını ailecek kılmaya özen gösteriyoruz”

Ramazan ayını büyük bir coşku içerisinde geçirdiklerini ifade eden Hacer Fidancı, “Ramazan ayında teravih namazlarını ailecek kılmaya özen gösteriyoruz. Kur’an-ı Kerim’den cüzlerimizi okuyoruz. Salavatlarımızı çekiyoruz. Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olan Kadir Gecesi yaklaşıyor. Kur’an-ı Kerim’i daha fazla okumaya özen gösteriyoruz. Filistinli kardeşlerimiz ve tüm İslam alemi için dua ediyoruz. Umarım Filistinli kardeşlerimiz bir an önce özgürlüklerine kavuşurlar.” şeklinde konuştu.

“Ramazan ayını dolu dolu yaşamaya gayret gösteriyoruz”

Ramazan ayının çok güzel bir ay olduğunu ifade eden Ali Haydar Orak, “Ramazan ayına kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Kardeşlerimle birlikte camiye gidiyorum. Bol bol namaz kılıyoruz, Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Dua ediyoruz. Bu şekilde Ramazan ayını dolu dolu yaşamaya gayret gösteriyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler