Yetim çocuklar iftarda buluştu

​Adıyaman İl Müftülüğü TDV Kadın Kolları tarafından yetim çocuklara yönelik düzenlenen iftar programında bir araya gelen yetimler hep birlikte iftar açmanın sevincini yaşadı.

Ekleme: 17.04.2022 04:05:17 / Güncelleme: 17.04.2022 04:05:17 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Onlarca yetim çocuğa iftar yemeği veren Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman Kadın Kolları Temsilciliği (TDV) iftar yemeğine katılan yetimlere "Diş kirası" hediyeler verdi.

Özel bir mekanda düzenlenen iftar programına katılan yetimler ifta sofrasında bir araya gelmiş olmanın verdiği mutluluğu yaşadı.

İftar yemeği vermenin sevincini yaşadıklarını belirten program koordinatörü Esra Karakeçi, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhissalatu Vessellem) bir hadisi şeriflerinde şehadet parmağı ve orta parmağını yan yana getirerek, 'Ben ve yetimi gözeten kimse kıyamet günü böyle beraber olacağız.' buyurduğu hadis-i şerif üzerine böyle bir program düzenlemeyi amaçladık. TDV Kadın Kolları olarak Kur'an kursu hocalarımızla beraber Adıyaman'daki yetimlerimizle bir araya gelmeyi hedefledik. Dünyada, Türkiye'de, Adıyaman'da nerede yetim varsa onların yanındayız.  Bizler de kendi şehrimizde yetim kardeşlerimizi misafir etmek istedik onlar da Allah razı olsun bizleri kırmadılar iftar programına katıldılar. Hayırseverlerimizin vesile olmasıyla düzenlediğimiz iftar programının daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Karakeçi açıklamasının devamında, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhissalatu Vessellem) bir hadisi şeriflerinde, 'Kim ki bir oruçluya iftar ettirirse onun sevabının ayısı iftar ettirene de yazılır.' buyuruyor. Bu hadislerin ışığında hazırladığımız iftar programına yüz yetim çocuğumuzu çağırdık. Bu sayının artması için hayırseverlerin katkısını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Fıtır sadakası ve zekâtlarınızla katkı sunun"

TDV Adıyaman Kadın Kolları Temsilcisi Şükran Akgün, zengin Müslümanların zekât ve fıtır sadaklarını vererek hayır işlerine destek olması gerektiğini belirtti.

Akgün, "Müslüman kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz. Bizler yıllardır bu işin içerisindeyiz. Bugün bu programla çalışmalarımızı taçlandırmak istedik. Bu işler sadece bizlerle olacak işler değil. Bizler bu duvarın birer taşlarıyız. Her birimizin ayrı ayrı önemli görevi var. Hayırseverlerimiz, onları yerlerine ulaştıranlar, kıymetli hocalarımız hepimiz bu işi yürütmeye çalışıyoruz. Fitre, sadaka, zekât gibi mali ibadetleri yerine getirerek bu hizmetlere destek verilmelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler