İHH Ağrı Şubesi 'Dünya Yetimler Günü' münasebetiyle basın açıklaması yaptı

​Ramazan ayının 15’inci günü olan 'Dünya Yetimler Günü' münasebetiyle basın açıklaması gerçekleştiren İnsani Yardım Platformu İHH Ağrı Şubesi, onlarca yetim aileliye iyilik kolisi dağıttı.

Ekleme: 16.04.2022 18:05:13 / Güncelleme: 16.04.2022 18:05:13 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ağrı Merkeze bağlı Vali Konağı Caddesi üzerinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde basın açıklaması yapan İHH Ağrı Şubesi, açıklamanın ardından araç konvoyu ile yetim ailelere iyilik kolisi ulaştırmak için yola çıktı.

Gurup adına basın açıklamasını, insani yardım platformu İHH Ağrı Şube Başkanı Kerem Engin okudu.  

Dünya Yetimler Günü için gönüllüler aracılığıyla yetim aileler için hazırladıkları iyilik kolilerini dağıtmak için toplandıklarını söyleyen Engin, "Ramazan ayının 15. günü 'Dünya Yetimler Günü' olarak ilan edildi. İşte o günden bu yana İHH olarak Yetim yavrularımızın kalplerine sevgi seferberliğinin öncülüğünü yapıyoruz. Bugün Dünya Yetimler Günü, sayıları yüz milyonlarla ifade edilen kutsal emanetlerimiz olan yetim çocuklarımızın günü bugün. Bizler Ağrı İHH olarak bir ayetin rehberliğinde kalplerin başkentine doğru yola çıkıyoruz bugün. Ağrı da ki yetim yavrularımız için gönüllülerimizce oluşturduğumuz iyilik kutularımızla beraber minik gönüllerine misafir olmaya gidiyoruz, onlara bir kucak dolusu mutluluk götürerek Minik yüreklerinde ve güzel yüzlerinde tebessüm çiçekleri açsın diye bu kutlu yolculuğumuz. Gayemiz yıllar öncesinde fahri kâinat Efendimiz Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in oluşturduğu Ensar-Muhacir kardeşliğinin iklimini yeniden yüreklerimizde diriltmektir. Yetim yavrularımıza ve annelerimize, "Biz geldik, kardeşim, "diyerek açacağız bugün kapıları". ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar