Batman’ın tanınan hayırsever iş adamı Tahsin Kanat vefat etti

Batman’ın tanınan hayırsever iş adamlarından, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetin Kurulu Üyesi Tahsin Kanat, bugün sabah namazına doğru geçirdiği kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuştu.

Ekleme: 16.04.2022 12:35:13 / Güncelleme: 16.04.2022 12:37:26 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Hayırlı hizmetleriyle tanınan, Batman Esnaf Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Kanat vefat etti. Bugün sabah namazına yarım saat kala rahatsızlanan Kanat, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Kanat,  geçirdiği kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuştu.

Ailesini, yakınlarını, dost ve sevenlerini yasa boğan Kanat, dualar eşliğinde Tilmerc Mezarlığına defnedildi.

Defin sonrası Kanat’ın mezarı üzerinde kısa bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Kanat’ın çevresi tarafından sevilen, İslami hizmetleriyle tanınan değerli bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Kanat’ın defni sonrası basına açıklama yapan Batman Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleri Kanat’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi.

Çiftçi, “Tahsin kardeşimiz çok değerli, çalışkan, hayırsever bir insandı. Batman’ı seven, Batman için bir şeyler yapmak isteyen, esnafın sorunlarıyla sürekli ilgilenen bir kardeşimizdi. Bunun dışında hayır işlerinde de çok aktifti. Hepimizin başı sağolsun. Unutamayacağımız bir kardeşimizdi. Allah ona rahmet etsin. Bizim için, BESO için büyük bir kayıp. Üzüntümüz büyük.” dedi.

Kanat’ın taziyesinin Pınarbaşı Taziye Evinde olacağı açıklandı.

“Bütün işlerinde gayen Allah olsun”

Hayırsever iş adamı Tahsin Kanat’ın vefat etmeden önce ölümle ilgili yaptığı bir paylaşım ise dikkat çekti. Kanat paylaşımında, “Bütün işlerinde gayen Allah olsun. Şöhret, insanlar alkışlasın boş hikaye. Mezarlar alkışlanan insanlarla dolu. Mezarlar; büyük patronlarla, iş adamlarıyla, Peygamberlerle, insanları idare edenlerle dolu. En büyük şan e şöhret mezarlarda. Dolaşın mezarları. Şu Eyüp Sultan’ı bir dolaşın. Herkes orada. Krallar, imparatorlar, yazarlar, çizerler, büyük patronlar, büyük veliler… Allah’ı hesap et. Bütün derdin Allah olsun. Sloganlar, uğraşılar boş, gaye Allah değilse.” ifadelerine yer verdi.(İLKHA)