Kiev'de patlamalar duyuldu, İskenderiye'de bir havaalanı vuruldu

​Rus birliklerin bu sabah Kiev'e yönelik füzeli saldırılarında patlamalar duyuldu. İskenderiye'deki havaalanına düzenlenen füzeli saldırıda ise ölenlerin olduğu bildirildi.

Ekleme: 16.04.2022 12:25:08 / Güncelleme: 16.04.2022 12:25:08 / Güncel
Destek için 

Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar 52'nci günde sürüyor.

Kiev belediye başkanı Vitali Klitschko, Kiev'in Darnytskyi bölgesinde Rusya'nın saldırıları sonucu patlamalar duyulduğunu bildirdi.

Klitschko, arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin olay yerinde çalıştığını, olası kayıplara ilişkin bilgi toplandığını ifade etti.

Bölge sakinlerinden hava alarm sinyallerinin dikkate alınmasını isteyen Klitschko, Kiev'den daha önce ayrılan ancak şimdi dönmek isteyen kişilerin bundan şimdilik kaçınmalarını ve güvenli bir yere geçmelerini istedi.

Öte yandan Kirovohrad Bölgesel Devlet İdaresi Başkanı Andriy Raikoviç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İskenderiye'deki havaalanına Ruslar tarafından füzeli saldırı düzenlendiğini belirtti.

Raikoviç, saldırıda ölen ve yaralananların olduğunu bildirerek arama kurtarma çalışmalarını sürdüğünü ifade etti.

Ayrıca Rus birliklerin Dnipropetrovsk bölgesini iki kez füzelerle vurduğu ve atıl durumdaki bir tavuk çiftliğinin yıkıldığı ifade edildi. Saldırıda henüz ölü yada yaralı olmadığı bildirildi. (İLKHA)