MAÜ Turizm Fakültesi’nin ortak olduğu Avrupa Birliği proje akreditasyonu kabul edildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi yürütücülüğünde hazırlanan E-(GA)stronomi Erasmus+ Staj Konsorsiyumu akreditasyon teklifi, Ulusal Ajans tarafından yapılan değerlendirme sonucu akreditasyon almaya hak kazandı.

Ekleme: 16.04.2022 10:50:09 / Güncelleme: 16.04.2022 10:50:09 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

26 kurum arasından seçim yapılarak verilen ve 6 yıl sürecek olan Akreditasyon teklifi ile ülkenin turizm potansiyeli yüksek bölgeleri arasından tercih edildiğini belirten MAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman,  Projenin Konsorsiyum Koordinatörü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Konsorsiyum Ortakları Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Turizm Fakültesi ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde ortaklık yapısının belirlendiğini ifade etti.

Projenin içeriğine dair bilgilendirmede bulunan Harman,

"Proje dahilinde tahsis edilecek bütçe ile ilgili üniversitelerin Turizm Fakültesi öğrencileri, Erasmus Programı kapsamında Avrupa ile Avrupa dışı ülkelerde olmak üzere alanına uygun işletmelerde staj yapma imkanına sahip olacaktır. Ayrıca projede görev alacak akademik ve teknik personel de Personel Ders Verme ve Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında faaliyette bulunacaklardır." dedi. (İLKHA)