Umut Kervan'ından cami bülbüllerine Kur'an-ı Kerim hediyesi

​İhtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetleri yürüten Umut Kervanı, Diyarbakır'da camilerde Kur'an dersi alan cami öğrencilerine Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Ekleme: 15.04.2022 14:30:07 / Güncelleme: 15.04.2022 14:37:48 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Diyarbakır merkez Kayapınar ve Yenişehir ilçelerindeki camilerde Kur'an-ı Kerim dersi alan öğrencilere yönelik çalışma başlatan Umut Kervanı, hayırseverlerin destekleriyle Kur'an eğitimine geçmiş cami bülbüllerine Kur'an-ı Kerim dağıttı.

Merkez Kayapınar ilçesinde Mehmet Akif İnan ve Yenişehir ilçesinde Üç kuyu TOKİ camilerini ziyaret eden Diyarbakır Umut Kervanı, cami bülbülleriyle bir araya geldi.

Üç kuyu TOKİ camiinde Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi'nin ve Mehmet Akif İnan Camii'nde Kur'an eğitimine yeni geçen öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle bağlayan Kur'an dağıtım programında, Kur'an-ı Kerim hediyesinin almaya hak kazanan öğrenciler heyecan ve sevinci bir arada yaşadı.

İslam Çetinkaya

Yapılan çalışmadan ötürü hayır sahipleri ve Umut Kervanı yetkililerine teşekkürlerini ileten Mehmet Akif İnan Cami Müezzini İslam Çetinkaya, "Cami öğrencilerimizin Kur'an-ı Kerim ihtiyaçları için hayırseverlerle görüştük. Hayırseverler ve cami cemaatimiz, Umut Kervanı aracılığıyla öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim hediye ettiler. Allah kendilerinden razı olsun, hayırlarını kabul etsin." dedi.

"Amacımız, Kur'an bülbüllerinin seslerinin daha fazla çıkması ve sayılarının artmasıdır"

Ramazan ayında yapılan anlamlı çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi ise kurumlarının sadece yardım faaliyeti değil, fenni ve İslami ilimler alanında eğitim faaliyetlerini desteklediklerini belirtti.

Şahin Elelçi

Ramazan ayı içerisinde olunması heyecanını yaşadıklarını ifade eden Elelçi, "Diyarbakır Umut Kervanı olarak bir yandan muhtaç aileleri sevindirmek adına çalışma içerisinde bulunurken diğer taraftan cami ve mescitlerimizde Kur'an bülbüllerinin seslerinin daha fazla çıkması ve sayılarının artması için güzel bir etkinlik yapmak istedik." ifadelerini kullandı.

Hayır sahiplerine teşekkürlerini ileten Elelçi, "Bu minvalde Umut Kervanı olarak Kur'an dersi eğitiminde Kur'an-ı Kerim'e yeni geçmiş olan talebelere yönelik bir çalışma yapmak istedik. Bu çalışmamıza katkı sunan başta Şahin Çınar ağabeyimiz, Hacı Vedat, Ertan hocamız ve diğer tüm hayırseverlere teşekkür ederim. Rabbim onları Kur'an'la yaşayan ve haşreden bir hayat lütfetsin." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler