Saadet Partisi Millet İttifakı’ndan ayrılıyor mu?

2018 seçimlerinde Millet İttifakı içirişinde yer alan ve devamında kurulan 6’lı anayasa toplantılarına da katılan Saadet Partisi, millet ittifakı ile yollarını ayıracak mı? Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, “ilk kez söylüyorum” diyerek açıkladı.

Ekleme: 14.04.2022 13:49:58 / Güncelleme: 14.04.2022 14:00:39 / Güncel
Destek için 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifaklar ve yeni seçim yasası hakkında konuştu. Karamollaoğlu, “Saadet Partisi Millet İttifakı’ndan ayrılıyor mu?” sorusunu akıllara getirecek bir açıklama yaptı.

“Cumhurbaşkanı adayı ister sağdan olsun ister soldan…”

Altılı ittifakın cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Mantıklı olan aday, halkın çoğunluğunun tasvip edeceği, ister sağda olsun, ister solda, ister milliyetçi olsun, toplumda güven telkin ediyor olması önemlidir" diye konuştu.

“Saadet Partisi Millet İttifakı’ndan ayrılıyor mu?”

"AK Parti'den kopan yüzde 15'lik kesim AK Parti'nin memleketin sorunlarını çözemediğini gördü. Herkes yanlışı gördü ancak bunu düzeltme konusunda bir ittifak sağlayamadı. Biz de dahil olmak üzere arayışta olacağız. Zaman içerisinde bir neticeye varacağız. Eski sistemde, ittifak eden partiler önce tek oymuş gibi ittifaklar arasında bölünüyor sonra milletvekilleri çıkıyor ve milletvekilleri kendi aralarında pay ediliyordu. Şimdi o avantaj kalktı. Yeni yollar aramak icabet eder. Üçüncü ittifak, yeni seçim kanunundan dolayı olabilir. Tek tek de girilirse, 3 partinin aldıkları oyu birlikte oldukları takdirde üst üste koysanız daha büyük çoğunluk elde edersiniz. Milletvekili çıkarma ihtimali artar. Veya böyle bir ortam oluştuğu takdirde bu bir yeni katılıma vesile olabilir. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum."

TEMEL KARAMOLLAOĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz aylarda herhangi bir ittifakın içinde olmadıklarını söylemişti. "Millet İttifakı içerisinde misiniz?" sorusuna yanıt veren Karamollaoğlu, "Geçmişte doğrudur biz ittifakın içinde bulunduk ama şu anda ittifak diye bir şey söz konusu değil. İttifaklar seçime girileceği zaman ortaya çıkar" yanıtını vermişti