Ramazan’ın 2. Cumasında Aksa’da buluşma çağrısı ‘AKSA KORUYUCULARI ŞAFAĞI’

Siyonist işgalciler, her yıl yaptıkları gibi bu yıl da Ramazan ayında Filistinlileri kışkırtıyor. İşgalciler, şimdi de Mescid-i Aksa’ya baskın hazırlıkları yapıyor. Siyonistlerin Pesah Bayramı diye kutladıkları günde kurban kesme ayinlerini gerçekleştirme bahanesiyle Cuma günü Mescid-i Aksa’ya gireceği bildirildi. İşgalcilerin bu provokasyonu sonrası Filistinliler harekete geçti. Filistinli birçok grup ve aktivist, halka, Cuma günü sabah namazında "Aksa Koruyucuları Şafağı" adıyla düzenlenecek Büyük Fecir Buluşması'na iştirak edilmesi çağrısında bulundu.

Ekleme: 14.04.2022 05:19:28 / Güncelleme: 14.04.2022 05:19:41 / manşetler
Destek için 

Dış Haberler Servisi

İşgal rejimi ve siyonistler, her yıl yaptıkları gibi bu yılın Ramazan ayında da Filistinlilere ve Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Kendilerini Tapınak cemaatleri olarak isimlendiren aşırı siyonist ve saldırgan Yahudi gruplar, Ramazan'ın 14'üne denk gelen, Yahudilerin “Pesah Bayramı” olarak isimlendirdikleri bayramlarının da başlangıç günü kabul edilen 15 Nisan tarihinde Mescidi Aksa sahası içinde ayin kurbanları kesme planlarını gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Söz konusu gruplar tarafından yayımlanan bildiride, ayin kurbanı kesebilenlere 10 bin şekel (3000 dolar), kurban kesmeksizin sadece Mescid-i Aksa’ya girebilenlere 800 şekel (250 dolar), girmeye çalışan ama giremeyenlere de 400 şekel ödül vaadinde bulunuluyor. Aşırı gruplar, Mescidi Aksa'da ayin kurbanı kesilmesinin kendilerince "teröre" en uygun cevap olacağı iddiasında bulunuyor. 

FİLİSTİN HALKI CUMA GÜNÜNE HAZIRLANIYOR

İşgalcilerin saldırı hazırlığına karşı Filistinliler de Mescid-i Aksa’yı savunmaya hazırlanıyor.

Filistinli aktivistler, siyonistlerin bu kışkırtıcı girişimine karşı Mescid-i Aksa’ya sahip çıkılması amacıyla tüm Filistinlilere, Ramazan'ın ikinci Cuma günü sabah namazında "Aksa Koruyucuları Şafağı" adıyla düzenlenecek Büyük Fecir Buluşması çağrısında bulundu.

Aktivistler Salı günü muhtelif sosyal medya ağları vasıtasıyla yaptıkları çağrılarda Mescid-i Aksa'da ribatın sürdürülmesi ve işgalcilerin burayı hedefe yerleştiren oyunlarının bozulması için, Yahudi cemaatlerinin ayin kurbanı keseceklerini duyurdukları tarihe denk gelen 15 Nisan Cuma günü burada düzenlenecek buluşmaya mutlaka iştirak edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Gazze'deki İslami vakıflar tarafından da Mescid-i Aksa'da itikafların şimdiden başlatılması ve burada itikafa girenlerin sayısının mümkün olduğunca artırılması için çaba sarf edilmesi çağrıları yapıldı. 

İŞGAL ASKERLERİ BATI YAKA'DA 17 FİLİSTİNLİYİ YARALADI

Bir yandan işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya saldırı hazırlıkları sürerken diğer yandan da işgal askerleri Filistinlileri hedef alıyor.

İşgal altındaki Batı Yaka'da siyonist rejim askerlerinin Filistinli göstericilere saldırısında 17 Filistinli yaralandı.

Filistin Kızılay’ından yapılan yazılı açıklamada, Batı Yaka'nın kuzeyinde yer alan Tulkerm kentindeki Haduri Üniversitesinde işgal askerleri ile Filistinli göstericiler arasında çıkan olaylarda 51 Filistinliye ilkyardım müdahalesinde bulunulduğu belirtildi.

İşgal askerlerinin müdahalesinde 2'si gerçek mermiyle vurulmuş olmak üzere 17 Filistinlinin yaralandığı aktarılan açıklamada, 34 kişinin de gaz bombası sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi.

Bu arada görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, işgal askerleri, Haduri Üniversitesi öğrencilerine gerçek ve plastik mermilerin yanı sıra gaz bombası kullanarak müdahale etti.

İşgal askerleri ve siyonist yerleşimciler, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Filistinlileri kışkırtıyor. İşgalciler, provokasyonlarını Filistinlilerin ve bütün Müslümanların en hassas olduğu Mescid-i Aksa üzerinde yoğunlaştırıyor.