Mardin'de hafız adayları için iftar programı düzenlendi

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan dolasıyla merkez Artuklu ve Yeşilli ilçelerinde hafızlık eğitimi gören öğrenciler ve öğreticileriyle iftar yemeğinde bir araya gelindi.

Ekleme: 13.04.2022 13:55:12 / Güncelleme: 13.04.2022 13:55:12 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Artuklu Üniversitesi yemekhanesinde düzenlenen ve Mardin Valisi Mahmut Demirtaş'ın da katıldığı programda hafızlık eğitimi gören öğrenci ve öğreticileri ile beraber iftar yapıldı.

Programda Vali Demirtaş beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile hafız adaylarına iftarlıklarını dağıtırken yemek öncesinde masaları tek tek dolaştı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan programda konuşma yapan Vali Demirtaş, bin yıldan beridir bu topraklarda coşkuyla karşılanan Ramazan ayının; birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı.

Hafız adaylarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Vali Demirtaş, hafız adaylarına hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Bugünkü misafirlerimiz çok özel. En güzel Ramazan günü benim için bugün olmuştur. Özellikle annelerinize ve babalarınıza çok teşekkür ediyorum. Size emek veren, sizi bugünlere getiren hafızlığı, Kuran'ı size öğreten hocalarınızı gönülden tebrik ediyor, onlara teşekkür ediyorum. Bizim en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey de Kuran'ı çok güzel bir şekilde anlamamız ve toplumumuza en güzel şekilde anlatmamız.”

Program yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar