BM: Açlık çeken 350 bin çocuk ölebilir

Kuraklığın yaşandığı Somali'da hazirana kadar 5 yaş altı çocukların neredeyse yarısının açlık çekeceğini öngörülüyor.

Ekleme: 12.04.2022 10:55:08 / Güncelleme: 12.04.2022 10:56:30 / Dünya
Destek için 

Somali'de su ve temel gıda maddelerine erişim gittikçe zorlaşıyor. Çocuklarına su ve gıda maddesi bulmakta sıkıntı yaşayan anne-baların sayısı giderek artıyor.

Ülkeden bulunan birçok aile çeşitli bölgelerde kurulan yetersiz beslenme tedavi merkezlerine başvuruda bulunuyor.

Kuraklığın ülkenin genel olarak yüzde 90'ını etkisi altına aldığı kaydedilirken kuraklığın 4.5 milyon kişinin hayatını etkilediği düşünülüyor.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden Adam Abdelmoula basına yapmış olduğu açıklamada, "Eğer herhangi bir şey yapılmazsa ülkede açlık çeken 1.4 milyon çocuğun 350 bini hayatını kaybedecek" ifadelerini kullandı.

Abdelmoula, Somali'nin güneyde yaşanan kuraklık yüzünden 40 okulun kapatıldığını ve kuraklığın devam etmesi durumunda kapanacak okul sayısının artmasından endişe duyulduğunu belirterek, şu anda çocukların yaklaşık olarak yüzde 70'inin okula gidemediğini ifade etti.

Ülkenin en büyük nehri olan Juba Nehri'nin büyük bir çoğunluğunun kuruduğuna dikkat çekilirken Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamalarda, yaklaşık 700 bin kişinin kendilerine ve hayvanlarına su ve gıda bulamadıkları için yaşadığı bölgeleri terk etmek zorunda kaldığını ve bu sayının gün geçtikçe de arttığını ifade ediliyor. (İLKHA)