Rus ordusunun, Mariupol'de kimyasal silah kullandığı iddia edildi!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 48. güne girilirken, Rus birliklerinin girdiği bölgelerden biri olan Mariupol'den gelen haberler korkuttu.

Ekleme: 12.04.2022 10:15:01 / Güncelleme: 12.04.2022 10:31:27 / Dünya
Destek için 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve yetkililer, Rusya'nın Mariupol'de kimyasal silah kullandığını iddia ederek, bölgedeki insanların nefes almakta zorluk yaşadıklarını belirtti. Diğer taraftan Azov taburunun sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda da Rusların, Ukraynalı askerlerin üzerine zehirli madde bıraktığı öne sürüldü.

İşgalinin 48. gününde korkulan oldu!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve Ukraynalı siyasetçi Ivanna Klympush, Rusya'nın Mariupol'de "Bilinmeyen bir madde" kullandığını ve insanların nefes almakta zorlandığını söyledi. Klympush, "Bu muhtemelen kimyasal silah" paylaşımını yaptı.

Menşei bilinmeyen madde kullanıldı!

Ukrayna'nın Özel Harekat Taburu Azak ise, Rus birliklerinin insansız hava aracı ile Mariupol'a menşei bilinmeyen zehirli bir madde attığını duyurdu. Açıklamada, "Rus işgal birlikleri, düşman İHA'sıyla Mariupol kentinde Ukrayna ordusu ve sivillerine yönelik henüz menşei bilinmeyen zehirli bir madde attı." ifadesi yer aldı. Söz konusu saldırı sonrası yaralanan insanlarda solunum yetmezliği tespit edildiği vurgulanan açıklamada, zehirli maddenin etkilerinin araştırıldığı kaydedildi.