FİDDER Başkanı Mişniş'ten Filistin'e sahip çıkma çağrısı

Filistin gönüllüleri, Filistin Vakfı tarafından düzenlenen iftar programında buluştu. Programda konuşan FİDDER Başkanı Ebu Enes Mişniş, siyonistlerin saldırı ve planlarına dikkat çekerek Filistin'e sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Ekleme: 12.04.2022 01:40:13 / Güncelleme: 12.04.2022 06:26:42 / Dünya / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Esenler Halil İbrahim Vakfı Merkez Düğün Salonu'nda düzenlenen iftar programına, Filistin Vakfı Başkanı Zeki Abdullah Ararawi, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat yaşasın, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Uluslararası Müslüman Alimler Derneği (UMAD) Başkanı Abdulvahap Ekinci, Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) Başkanı Ebu Enes Mişniş ve çok sayıda STK temsilcisi ile Filistin gönüllüsü katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) Başkanı Ebu Enes Mişniş, "Bu mübarek günlerde Filistin topraklarında dillere destan direniş eylemlerine tanıklık ediyoruz. Söz konusu eylemlerle birlikte tüm dünya Filistin'deki kardeşlerinizin cesaretini konuşuyor oldu. Canlarını Allah yolunda feda eden Filistinli mücahit kardeşleriniz, sadece Filistin'i değil bilakis tüm İslam ümmetini hedef alan siyonizm projesine karşı verilen savaşın başını çektiklerini bir kez daha ispat ettiler." dedi.

"Osmanlıyı saf dışı bırakarak koca ümmeti küçük devletlere böldüler"

Yaşanan saldırılarda yalnızca Filistin'in hedefte olmadığını hatırlatan Mişniş, "Ümmetin kalbi Filistin ve Mescidi Aksa hedef alınmadan önce İslam birliğinin son kalesi Osmanlı devletinin temsil ettiği İslam birliğine darbe vuruldu. Müslümanların halifesi Sultan 2. Abdülhamid saf dışı bırakıldı. Bu kirli proje, İslam devletini devirmekle son bulmadı. Koskoca ümmetimizi küçük devletlere bölerek paramparça ettiler. Aramıza fitne ve düşmanlık tohumlarını ektiler." diye konuştu.

"Filistin cihadını desteklemek hepimizin borcudur"

Mişniş, "Filistin ve mücahitler hakkında konuşurken Filistin'deki kardeşlerimizin siyonist projeye karşı koymakta başvurduğu bazı konulara açıklık getirmeliyiz. Öncelikle manevi hazırlık; bu başlık yalnızca Filistinlileri değil Müslümanların ilk kıblesi Mescid- Aksa'nın kutsiyetini muhafaza etmekle yükümlü olan tüm İslam dünyasını ilgilendirir. 1187 (h. 583) yılında Selahattin Eyyubi el-Kürdi, Kudüs'ü fethedince Mescidi Aksa'ya bir minber koymuştur. Bu minber, fetihten ta 20 yıl önce yani 563 yılında Nureddin Zengi tarafından yaptırılmıştır. Bu ne muazzam manevi bir hazırlıktır. Filistin'in ve Mescidi Aksa'nın kurtuluşu, ancak elleri abdestli, alınları secdeli ve kalpleri takvalı Müminlere nasip olabilecek tarifsiz bir şeref nişanesidir. Akli Hazırlık Bu, düşmanın komplolarına ve planlarına karşı sürekli bir planlama gerektirir. Ayrıca mücadele ve direniş ruhu her zaman diri tutulmalıdır. Bu çerçevede Filistin'deki kardeşleriniz, düşmanın planlarını önceden fark edip onları bertaraf ettiler. İşgalcilere karşı akıl ve zekâyla savaşarak siyonistleri ters köşe yapmayı başardılar. Alın size izzet abidesi Gazze; 15 yıldan fazla bir süredir devam eden haksız ambargo şartlarına rağmen savaş silahlarını kendisi üretiyor! İşgalcilerin gerçek yüzünü ve barbar planlarını görmek, İslam ümmetini nasıl planlarla hedef aldıklarını öğrenmek isteyenler Gazze'ye bakmalıdır. Buradaki cihad hareketini desteklemek hepimizin boyun borcudur." şeklinde konuştu.

Filistin Vakfı'nın çalışmaları hakkında konuşan vakıf yetkililerinden Dr. Muhammed Azzami, 2016 yılında kurulan vakfın amacının öncelikle Filistin'de, özelde ise Gazze'de yaşanan mağduriyetleri gidermek olduğunu söyledi.

Filistin halkına yardım ulaştırmak için sürekli olarak bir geliri olan bir vakıf kurma ihtiyacı hissettiklerini, böylece vakfa yapılan bağışların yardıma muhtaç olanlara ulaştırabilme imkânı elde ettiklerini belirten Azzami, "Vakıf olarak ilk vakfiyemiz zeytin ağacı vakfiyesi oldu. Zeytin ağacı mübarek bir ağaçtır. Vakıf olarak Gazze'de 250 dönüm araziyi satın alarak vakfettik. Orada kardeşlerimiz zeytin ağacı dikebiliyor. Bu normal bir bağış değil sadaka-i cariyedir." dedi.

Azzami, Filistin'de eğitim, sağlık, gıda ve daha birçok alanda ihtiyaç olduğunu belirterek oraya yönelik yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi.

"Dünyadaki zulüm ve sıkıntıların son bulması Filistin'in özgürlüğüne bağlıdır"

Dünyada yaşanan tüm sıkıntıların arka planında yatan sebebin siyonizm olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Uluslararası Müslüman Âlimler Derneği (IMAD) Başkanı Abdulvahap Ekinci, "Ümmetin parçalanması, hilafetin yıkılması, şu anda muhtelif İslam ülkelerinde yaşanan siyasal ve sosyal sıkıntıların temel nedeni siyonizmin arz-ı mevud düşüncesidir. Dolayısı ile bizler nerede olursak olalım yaşadığımız sıkıntılardan kurtulmak istiyorsak Filistin'e sahip çıkmalıyız. Siyonizme karşı çıkmalıyız. Filistin ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü tüm ezilen insanların özgürlüğü anlamına gelir. Filistin'de icra edilen zulmün ortadan kaldırılması dünyada yapılan tüm zulümlerin son bulması anlamına gelir. Onun için Filistin, Filistinlilerin değil, Kudüs, Kudüs'te oturanların değil tüm Müslümanların malıdır. Tüm mazlumların ortak değeridir. Zulmün ortadan kalkması, mazlumların özgürlüğüne kavuşması, insanların insanca yaşayabilme ortamına kavuşmaları için Filistin'i, Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için canımızı, anne babamızı feda etmek gerekir." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler