Demirtaş'tan Mansur Yavaş açıklaması

Edirne cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'a , millet ittifakının Mansur Yavaş'ı aday göstermesi halinde HDP/PKK tabanının oy verip vermeyeceği sorusu soruldu

Ekleme: 10.04.2022 18:26:19 / Güncelleme: 10.04.2022 19:43:49 / Güncel
Destek için 

Gazeteci Candaş Tolga Işık, avukatları aracılığıyla halen Edirne cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’a son günlerin cevabı en çok merak edilen sorusunu sordu: Eğer millet ittifakının adayı Mansur Yavaş olursa HDPliler, ülkücü olan Yavaş’a oy verir mi?

Demirtaş soruya net bir şekilde evet ya da hayır demek yerine Millet İttifakına aday dayatma gibi bir durumlarının olmadığının altını çizerek "Ancak eğer ki aday geniş kesimlerin de ortak adayına dönüşecekse bu durumda adayı belirlerken bu kriterleri göz önüne alacaklardır diye düşünüyorum, isim noktasında bugün herhangi bir fikir beyan etmem doğru olmaz" şeklinde konuştu. Demirtaş Ülkücü kökenli Yavaş hakkında oy vermeyeceğiz açıklamasında ulunamaması  oy verilebilir anlamında değerlendirildi.

Nitekim HDP tabanı 2019 yılındaki belediye seçimlerinde ülkücü Mansur Yavaş'ı desteklemişti

DEMİRTAŞ'IN ADAYI EKREM İMAMOĞLU

Demirtaş İmamoğlu ile ilgili olarak da  "Ancak ben şahsen Ekrem beyi de takip etmeye çalışıyorum, tüm baskılara rağmen elinden geldiğince hizmet etmeye, başarılı olmaya gayret ediyor. Olabildiğince kucaklı olmaya gayret ediyor, Anadolu’da toplumsal karşılığı da olduğunu görebiliyorum."