Yahudi işgalcilerin darbettiği 80 yaşındaki Filistinli yaralandı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerm kentine bağlı Kefr el-Lebed beldesi sakinlerinden 80 yaşındaki Filistinli Mahmud Hüseyin Muhammed Fukaha, tarlasında bulunduğu sırada Yahudi işgalciler tarafından darbedildi.

Ekleme: 10.04.2022 08:15:08 / Güncelleme: 10.04.2022 09:56:49 / Güncel
Destek için 

Olayda vücudunda kırıklar ve eziklerin meydana gelmesinin yanı sıra sol gözünden yaralanan Fukaha, tedavi için Nablus'taki Refidya Hastanesine kaldırıldı.

Filistinli yaşlı adamın ve ailesinin daha önce de topraklarını gasp etmek isteyen Yahudi işgalcilerin saldırılarına uğradıkları kaydedildi.

Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Direniş Heyeti Başkanı Müeyyid Şaban, Fukaha’yı hastanede ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, Filistin halkından intikam almak isteyen Yahudi yerleşimci teröristlerin Filistinli yaşlı adama vahşice saldırdıklarını söyledi.

Bu tür saldırıların Filistin halkını işgalcilere karşı direnişten alıkoyamayacağını belirten Şaban, Filistinlilerden arazilerinde bulunmalarını ve topraklarını ekmelerini, işgalcilerin topraklarını çalma girişimlerine karşı koymalarını istedi. (İLKHA)