Mardin Umut Kervanı Ramazan'da gıdanın yanında kırmızı et de dağıtacak

Her yıl bazı ailelere kırmızı et bazı ailelereyse gıda paketi verildiğini söyleyen Mardin Umut Kervanı temsilcisi Fatih Akman, bu seneyse her aileye gıdayla beraber kırmızı et verileceğini söyledi.

Ekleme: 09.04.2022 16:20:11 / Güncelleme: 09.04.2022 16:20:11 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yetim ve muhtaçlara yardım faaliyetlerini Ramazan ayında hızlandıran Umut Kervanı Mardin temsilciliği üye ve gönüllüleriyle çalışmalarına devam ediyor.

Ramazan ayının ilk haftasının geride kaldığı şu günlerde yüzlerce aileye ulaştıklarını belirten Akman, hayırseverlerin yardımlarıyla bu sayıyı çoğaltmak istediklerini söyledi.

Pandeminin etkisinin sürdüğünü ve birçok ailenin işsizlik ve ekonomik sıkıntılardan dolayı yardım talebinde bulunduğuna dikkati çeken Akman, bu sene her zamankinden daha fazla yardıma muhtaç insanların olduğunu belirtti.

Hayırseverlerin yardımları kadar çalışma yapabildiklerini söyleyen Akman, Ramazan ayında hayır sahiplerinin de düşünceli olması gerektiğini söyledi.

"Allah'ın izniyle bu faaliyetin neticesinde yüzlerce aileye gıda paketini ulaştıracağız"

Yardıma muhtaç insanların sürekli çoğaldığını ve bunlara yardım noktasında yetişemediklerini belirten Akman, "Ramazan ayınız mübarek olsun. Mübarek ayların üçüncüsü olan Ramazan ayındayız. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Mardin Umut Kervanı olarak Ramazan vesilesiyle insani yardım faaliyetlerimiz en güzel, en yoğun şekilde hamdolsun sürüyor. Hayırseverler bizlere ulaştılar, bağışçılarımızın yaptığı bağışlar çerçevesinde gıda alındı. Şu an gıda paketleri oluşturularak muhtaç ve yetimlere ulaştırılmaya devam ediyor. Allah'ın izniyle bu faaliyetin neticesinde yüzlerce aileye gıda paketini ulaştıracağız. Ama her zaman belirttiğimiz gibi her ne kadar bağışlar ve hayırseverlerin duyarlılığı arttığı gibi muhtaçların, yetimlerin ve özellikle bu pandemi dolayısıyla daha önce maddi durumu iyi olmasına rağmen işsiz kalan insanların muhtaç hale geldiğini görüyoruz. Bundan dolayı kapımıza her gün belki onlarca kişi gelip yeni kayıt oluşturarak gıda paketi alma yönünde bir beklenti içerisindeler. Fakat üzülerek belirtmek istiyorum ki birçoğunu biz geri göndermek zorunda kalıyoruz. Çünkü eski kayıtlarımıza yeterince ulaşamadığımız için yeni kayıt alıp beklenti oluşturmak istemiyoruz. Allah'ın izniyle bu Ramazan'da eski kayıtlarımız içerisinde bini aşkın aileye ulaşmayı temenni ediyoruz. Kimisinin kapısına giderek kimisini de Umut Kervanında ağırlayarak gıdasını teslim edeceğiz. Bu yoğunluk tüm güzelliğiyle devam edecek." dedi.

"Ramazan bolluk, bereket, manevi atmosferi yüksek bir ay olduğu gibi hem Allah nezdinde hem de kulları nezdinde cömertlik ayıdır"

Ramazan'ın asıl güzellik ve mesajının paylaşmak olduğuna dikkati çeken Akman, "Kırmızı et çalışması da bu Ramazan'da olacak. Daha önce bir aileye ya gıda paketi ya da kırmızı et veriyorduk. Bu Ramazan'da inşallah gıda paketinin yanında kırmızı et de olacak. Sevinerek ve bu sevincimi hayırseverlerle paylaşarak diyorum ki Allah'ın izniyle Ramazan ayının sonunda binlerce aileye ulaşacağız. Hayırseverlerimizin yaptığı dönüşler çerçevesinde Allah'ın izniyle 800 aileye 2'şer kiloluk kırmızı et paketi ulaştıracağız. Yine en az 800 aileye gıda paketi ulaştıracağız. Ramazan bolluk, bereket ayı olduğu gibi manevi atmosferi yüksek bir aydır. Hem Allah nezdinde hem de kulları nezdinde cömertlik ayıdır. Kardeşlerimizin, abilerimizin, ablalarımızın cömertliğinin tavan yapmasını bekliyoruz. Bizde inşallah onların vesilesiyle yetim ve muhtaçlara Ramazan sonuna kadar ulaşacağız, yetim ve muhtaçları sevindirmeye, yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz. Rabbim Ramazan ayını hayırsever abi, kardeş, bacı, yetim ve muhtaçlar için ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile kılsın. Rabbim kimseyi darda bırakmasın, her hastaya şifasını nail eylesin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler