Haydi Thomas başka kapıya!

İngiliz Futbol takımı Chelsea’nin teknik direktörü Thomas Tuchel, 3-1’lik Real Madrid yenilgisinden sonra yaptığı açıklamada 2 Nisan'da başlayan Ramazan ayı nedeniyle Kante'nin istikrarsız olabileceğini söylemiş.

Ekleme: 09.04.2022 14:00:04 / Güncelleme: 09.04.2022 14:00:04 / Spor
Destek için 

Doğruhaber

“Şu anda dini inancından dolayı oruç tutuyor. Belki başka bir sebepten. İlk defa yapmıyor ama uzun süre gündüzleri yemek yemediğinizde bunun bir etkisi oluyor. Bu duruma alışık ama son sezonunda Real Madrid'e karşı ne kadar etkili olduğunu göz önüne alırsak üst seviyede olmadığını düşünmemiz normal.”

Spordan biraz haberdar olanlar bilir, Chelsea takımının sahibi Rus asıllı Roman Abramoviç’tir. Rus ordusu Ukrayna’ya girdiğinde Avrupa’da başlayan yaptırımlardan Abramoviç de nasibini aldı ve neredeyse takımla ilişkisi kesildi. Satmaya çalıştı; ama buna da izin verilmedi.

Thomas Tuchel, takımın sahibinin başına gelenleri ve bunun takımı ne kadar etkileyeceğini hiç hesaba katmadan takımının yenilme sebebini Müslüman futbolcunun oruç tutmasında buluyor.

Bir de şöyle bir durum var.

Yenildikleri takım Real Madrid ve Real Madrid’in o maçta 3 gol atarak yıldızlaşan futbolcusu Kerim Benzema da oruçluymuş. Oruçlu bir halde takımının 3 golünü de Benzema atmış.

Kerim Benzema, daha önce yaptığı açıklamada oruçlu olarak futbol oynaması hakkında şunları söylemiş:

"Oyunlarıma hiçbir etkisi yok. Ramazan hayatımın bir parçası ve oruç tutmak benim inancımda farz. Benim için çok önemli ve oruç tuttuğumda kendimi iyi hissediyorum."

O yüzden de Thomas Tuchel’e başka mazeret aramasını söylüyoruz.