Tel Aviv'in göbeğinde siyonistlere eylem! İŞGALCİ SARSILDI

İşgal rejimi, Filistinlilerin eylemleriyle sarsılıyor. Siyonist rejimin sözde başkenti Tel Aviv’de önceki gece gerçekleştirilen silahlı saldırıda iki işgalci öldürülürken 9 kişi de yaralandı. Bu, son bir ayda işgal topraklarında Filistinliler tarafından gerçekleştirilen dördüncü saldırı oldu. Perşembe günkü eylemle birlikte saldırılarda öldürülen siyonist sayısı 13’e yükseldi.

Ekleme: 09.04.2022 05:10:03 / Güncelleme: 09.04.2022 05:12:09 / manşetler
Destek için 

İşgal toprakları, son bir ayda dördüncü kez Filistinlilerin eylemine şahit oldu. Raad Fathi Hazem adındaki Filistinli genç, Tel Aviv’in Dizengoff Caddesi’nde siyonistlere saldırdı.

İşgal yönetimine ait Ichilov Hastanesi'nden verilen bilgilerde ilk tespitlere göre en az iki kişinin öldürüldüğü, 4'ü ağır olmak üzere 9 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

Eylem esnasında onlarca yahudi yerleşimcinin etrafa kaçışmasının video görüntüleri yayınlandı. İşgal polisi Dizengoff Caddesi'nde oturanlara evlerinden çıkmamaları talimatı verdi. 

Filistinli eylemcinin olaydan sonra kaçtığı bildirildi. Olaydan sonra işgal rejiminin Yamam Birlikleri adı verilen özel birliklerine mensup ekiplerin etrafa dağıldığı ve helikopterlerin de desteğiyle çevrede aramalar yapmaya başladığı haber verildi. 

Eylemin gerçekleştirildiği Dizengoff Caddesi, Tel Aviv'in en işlek ve en meşhur caddelerinden biri olarak biliniyor. Söz konusu caddede gece kulüpleri, lokantalar ve alışveriş merkezleri bulunuyor. 

Bu caddede 19 Ekim 1994 tarihinde de Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları'na mensup Salih Nezzal tarafından, işgalcilerden 23 kişinin öldürüldüğü 47 kişinin yaralandığı bir eylem gerçekleştirilmişti.

HAMAS: EYLEM, İŞGALE KARŞI MEŞRU SAVUNMA HAKKIDIR

Filistin direniş grupları Tel Aviv'deki eylemin işgal rejiminin saldırgan tutumuna doğal bir cevap olduğunu dile getirdi.

Hamas, eylemin gerçekleştirilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında eylemi kutladığını dile getirirken bu eylemlerin işgale ve onun Filistin halkına, toprağına, Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya yönelik olarak işlediği suçlara karşı meşru bir savunma hakkı olduğunu dile getirdi. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Kurulu üyesi Ebu Adnan Avde de işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirilen bu tür kahramanca eylemlerin işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerine ve Mescidi Aksa'ya yönelik kesintisiz saldırılarına tabii bir cevap olduğunu dile getirdi. 

İslami Cihad Hareketi'nin Lübnan'daki lideri Heysem Ebu'l-Gazlan da eylemin Filistin halkının cihad ve direniş yolunda ilerlemeye devam ettiğini bir kez daha ortaya koyduğunu, Filistin'in ve mukaddes mekanlarının geri alınmasının tek yolunun da direniş olduğunu vurguladı. 

Diğer direniş grupları da eylemi desteklediklerini bildiren ve bu eylemlerin meşru bir direniş hakkı olduğunu dile getiren açıklamalar yayınladılar.

TEL AVİV EYLEMCİSİ ŞEHİT EDİLDİ

Öte yandan işgal rejimi, silahlı eylemin ardından Raad Fathi Hazem adlı genci yakalamak için yoğun bir takibat başlattı.

Hazem'in dün sabah saatlerinde Yafa şehrinde bir caminin yakınlarında olduğunun tespit edilmesi üzerine işgalci siyonist kolluğu etrafı kuşatma altına aldı. İşgalcilerin teslim olma çağrılarını kabul etmeyerek çatışmaya giren Hazem, burada şehit oldu.

ŞEHİDİN BABASI OĞLUNU ANLATTI

Şehadetinin ardından Filistinliler Hazem'in evine akın ederek aileye taziyelerinin yanı sıra tebriklerini de iletti.

Filistin medyasına konuşan Şehit Raad'ın babası Fathi Hazem, oğlunun sağlam karakterli, namaza karşı hassas, sabırlı ve ailesine karşı büyük bir hürmete sahip olduğunu ifade etti.

Raad'ın bilgisayarlar, bilişim ve teknoloji alanında uzman olduğunu söyleyen baba Hazem, onun üstün bir zeka ve bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti. Baba Hazem, oğlunun ayrıca çevresiyle çok iyi geçinen bir kişi olduğunu söyledi.

Baba Hazem, oğluyla en son birkaç gün önce kahvaltı masasında buluştuklarını, dün Yafa'da camide sabah namazını cemaatle kıldıktan sonra oruçlu bir şekilde şehit edildiğini vurguladı.

SON 1 AYDAKİ 4’ÜNCÜ SALDIRI

Tel Aviv’deki saldırı, Filistinlilerin işgal topraklarındaki dördüncü saldırısı oldu.

İlk olarak 22 Mart’ta işgal topraklarının güneyinde yer alan Beerşeba kentinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 4 siyonist ölmüştü. Hadera kentinde 27 Mart’ta 2 Filistinli tarafından otomatik silahlarla düzenlenen saldırıda 2 işgal polis ölmüş, 6 siyonist yaralanmıştı.

Tel Aviv’in doğusunda bulunan Bney Brak kentinde 29 Mart’ta düzenlenen silahlı saldırıda ise 5 siyonist ölmüştü.

Perşembe günkü saldırılarla birlikte 22 Mart’tan bu yana düzenlenen saldırılarda öldürülen siyonist sayısı 13 oldu.

İlgili Haberler