Mardin'de Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi

Mardin merkez ve ilçelerinde Siyer Sınavında dereceye girerek ödül almaya hak kazanan öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Ekleme: 08.04.2022 16:15:14 / Güncelleme: 08.04.2022 16:15:14 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Peygamber Sevdalıları Vakfının şubat ayında "O'nu oku, O'nu yaşa" temasıyla düzenlediği Siyer Sınavında ödül almaya hak kazananların Türkiye genelinde ödül teslimi devam ediyor.

Bu çerçevede Mardin'in merkez ve ilçelerinde dereceye girenlere hediyeleri kişisel olarak ulaştırılırken bazı okullardaysa tören ve program şeklinde takdim ediliyor.

İstasyon TOKİ İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Öğretmen Abdulvahap Yersiz İlkokulunda düzenlenen programda öğrencilere hediyeleri verildi.

"Her şekilde okuyan herkes kazandı"

Kitabı okuyan herkesin manevi olarak her türlü kazançta olduğunu belirten İstasyon TOKİ İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Öğretmen Abdulvahap Yersiz İlkokul Müdür Ahmet Memiş şu ifadeleri kullandı:

Şubat ayında Peygamber efendimizin hayatıyla ilgili okuma yarışması gerçekleştirildi. O yarışmanın kaybedeninin olmadığını konuşmuştuk. Her şekilde okuyan herkes kazandı. Peygamber efendimizin hayatını okuyarak ve biraz daha öğrenerek belki hayatımıza da katarak kitabımızı okuduk. Zaten bu okumayla almamız gereken en büyük ödülü aldığınıza inanıyor ve sizleri tebrik ediyorum. Sevgili çocuklar birde bu olayın maddi tarafı var. Bu yarışmada iyi derece elde edecek olan arkadaşlarımıza ödül sözü vardı. Bu ödülü büyük bir performans göstererek hak eden öğrencilerimiz oldu. Öğrencilerimizle gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Ahmed Muhammed, Semanur Karaca ve İsa Can dereceye girerek ödül alan öğrencilerimiz oldular.

"Önemli olan maddi kısmı değil manevi olan kısmı"

Sınavda dereceye girerek ödül kazanan 8'inci sınıf öğrencisi İsa Can, "Sınava kitabı okuyarak ve önemli kısımların altını çizerek çalıştım. Kitabı baştan sona 20 defa okudum. Tabi ki işin manevi boyutu önemli, Peygamber efendimizin hayatını öğreniyoruz. Daha önce yarışmaya katıldığımda maddi bir şey kazanamadım ama Peygamber'in hayatını öğrenmiş oldum. Yarışmayı kazandığım için mutluyum. Sınava sizlerde katılın, önemli olan maddi kısmı değil manevi olan kısmı. Peygamberimizi ve İslam'ı öğreniyoruz. İslam'ı yaymak için neler çektiklerini öğreniyoruz." dedi.

Kitabı okurken not alarak çalıştığına dikkati çeken 7'nci sınıf öğrencisi Ahmed Muhammed, "Sınava girmeden önce kitabı 15-20 defa okudum. Çok çalıştım ve önemli yerlerini not defterime kaydettim. Sürekli olarak notlarımı tekrar ettim. Bu sınavla Peygamberimizi daha iyi tanıyarak büyük bir ödül almıştık ve maddi bir ödül alarak da çifte ödül almış olduk. Diğer öğrencilere de tavsiyem; gayret etsinler, çabalasınlar. Zaten bu yarışmanın kaybedeni olmadı. Herkese teşekkür ediyorum, çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Semanur Karaca ise şunları söyledi:

"Aslında kitabı çok fazla okumadım, sadece anlayarak okudum. Önemli gördüğüm kısımların altını çizdim. Bu sınavla hem maddi hem de manevi ödül kazanmış oldum. Daha öncede sınava katıldım ama hiçbir sınavda kaybettim diye üzülmedim çünkü en azından Peygamber aleyhisselamın hayatını öğrenmiş oldum." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler