Tren istasyonunu vurdular, en az 30 kişi öldü

Ukrayna'dan yapılan açıklamaya göre; Kramatorsk tren garına Rus ordusu tarafından atılan füze sonucu, tahliye bekleyen siviller arasında 30'dan fazla ölü ve 100'den fazla yaralı olduğu aktarıldı. Saldırıyı yapan Rus tarafı ise paralı askerleri ve Ukrayna'ya trenle gelen silahları vurduklarını iddia etti.

Ekleme: 08.04.2022 11:59:01 / Güncelleme: 08.04.2022 14:09:01 / Dünya
Destek için 

Ülkenin doğusundaki Kramatorsk'da tahliyeler için kullanılan istasyona roketler isabet etti, Ukraynalı yetkililer en az 30 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rus ordusu ve Rus yanlısı ayrılıkçıların saldırılarını artırdığı Ukrayna'nın doğusunda bugün bir tren istasyonu vuruldu. Kramatorsk'da tahliye için bekleyen kalabalığın bulunduğu istasyonda en az 30 kişinin öldüğü bildiriliyor. Yaralı sayısı ise ilk gelen bilgilere göre 100'den fazla.

Ukrayna'nın resmi demiryolu şirketi, sabah saatlerinde Kramatorsk'daki tren istasyonuna iki Rus roketinin isabet ettiğini açıklamıştı.

Tren istasyonu saldırısına dair bir açıklama da Kremlin sarayından geldi:

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki bazı tren istasyonlarında Ukrayna birliklerine gelen silahları ve Odessa’daki yabancı paralı savaşçı hazırlık merkezini vurduklarını iddia etti.

Gar yakınında enkazı bulunan Toçka-U taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna ordusu tarafından kullanıldığını hatırlatan Rusya Savunma Bakanlığı: 14 Mart'ta Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Donetsk'in merkezine yine Toçka-U füzesiyle saldırı düzenlenmişti