Atık eşyalar sanat eserine dönüştürülüyor

Ağrı'da Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta atık eşyalar sanat eserine dönüştürülüyor.

Ekleme: 07.04.2022 16:55:16 / Güncelleme: 07.04.2022 16:59:08 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ağrı'da Halk Eğitim Merkezi ve Ağrı Belediyesi tarafından açılan kursta ev hanımları, kullanılmayan eski, atık malzemeleri kullanılabilir sanat eserlerine dönüştürüyorlar. 

 

Ağrı'nın 100. Yıl Mahallesi'nde bulunan Aile Destek Merkezinde eğitim gören ev hanımları, boş vakitlerini daha verimli geçirmek için kursa gelip hem eğlenceli vakitler geçiriyorlar hem de burada yaptıkları elişi malzemelerini satarak aile bütçelerine de katkıda bulunuyorlar.

"Yaptıkları ürünler gerçekten çok hoş ve güzel ürünler"

 

Öğrencilerinin çok istekli olduklarını ve severek geldiklerini söyleyen Halk Eğitim Merkezinde el sanatları öğretmenliği yapan Sultan solmaz, "Bu seneki planımız öğrencilerimizle atıkları değerlendirmek. Evlerinde kullanamadıkları tavalar, tencereler, çaydanlıklar, plastik eşyalar gibi ürünleri buraya getirip bunları geri dönüşüm şeklinde dönüştürerek evlerinde tekrardan bir çerçeve olarak bir resim olarak herhangi bir aksesuar olarak kullanmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin hepsi ev hanımıdır, hepsi severek ve isteyerek geliyor kursumuza 12 kişinin üzerinde öğrencimiz var. Ve bu kurslarımız 9 ay, 10 ay gibi sürelerle sürüyor. Öğrencilerimiz başarılı, istekli ve severek geliyorlar ve yaptıkları ürünler gerçekten çok hoş ve güzel ürünler. Onlar da bunları evde yapamayacaklarının farkındalar ve buraya geldiklerinden de çok memnunlar. Sergilerimiz olacak Allah'ın izniyle. Kış şartlarından dolayı henüz etkinliklerimiz başlamadı.  Halk eğitim ile beraber etkinliklerimiz olacak, şenliklerimiz olacak. Buralarda satıyoruz bu ürünleri, ayrıca hanımlar kendi yaptıkları elişlerini de satabiliyorlar, bu şekilde de onlara destek olabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Buraya gelip boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz"

 

Evlerinde kullanmadıkları atık ürünleri burada kullanılabilir güzel ürünlere dönüştürdüklerini belirten Harika Göksün, "Burada bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Eski tavalardan, şişelerden, gece lambalarından evime bir şeyler yapıyorum ve bu atıkları da değerlendiriyorum. Eski tepsilerimi getirip burada işlemler yapıp evime götürüp güzel yerlere koyabiliyorum. Ben kendim ev hanımıyım, buraya gelenlerin de hepsi ev hanımı, buraya gelip boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz." ifadelerine yer verdi. 

 

Burada yaptıkları elişi malzemelerini satarak evlerini geçindirdiklerini söyleyen Saniye Karataş, "Gelmişiz burada atık eşyaları değerlendiriyoruz, eskilerimizi değerlendiriyoruz. Bardaklarımızı, çanaklarımızı, demliklerimizi getirip burada değerlendiriyoruz. Bundan çok da memnunuz. Evde sıkılıyorduk, bunalıyorduk buraya geldik içimiz de açılmış, hocalarımızla sohbet de ediyoruz, elişlerimizi de yapıyoruz, evimizi de geçindiriyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler