Heniyye'den BM Özel Temsilcisi'ne: İşgal cinayetlerini durdurun

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, kendisini arayan BM Genel Sekreteri Ortadoğu Özel Temsilcisi Tor Wennesland'a işgal cinayetlerinin durdurması için BM'nin üzerine düşeni yerine getirmesini belirtti.

Ekleme: 06.04.2022 11:35:07 / Güncelleme: 06.04.2022 12:04:06 / Dünya
Destek için 

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye kendisini arayan BM Genel Sekreteri Ortadoğu Özel Temsilcisi Tor Wennesland ile yaptığı görüşmede Filistin'de meydana gelen son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İşgal rejiminin Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Kudüs'te yaptığı ihlaller ve haksızlıklar hakkında Wennesland'a bilgi veren Heniyye, işgal rejiminin son günlerde gerçekleştirdiği cinayetlere de özellikle dikkat çekti.

Heniyye görüşmesinde Siyonist işgalcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarının, Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınların, işgal rejiminin sözde Dışişleri Bakanı Lapid'in Babu'l-Amud bölgesindeki provokasyonlarına devam ettiğine dikkat çekerek BM'nin işgal rejiminin bütün bu ihlallerinin ve cinayetlerinin önüne geçmek için üzerine düşeni yerine getirmesini gerektiğini ifade etti. (İLKHA)