İftar menümüze bugün klasik lezzetlerimizden tarhana çorbasıyla başlayalım...
MALZEMELER
3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
50 gram tereyağı
Tuz
Nane
Ana yemek olarak kıymalı lezzet şöleni karnıyarığa ne dersiniz?
MALZEMELER
6 adet küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr kıyma
Yanına şehriyeli pirinç pilavı eşlik etsin...
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)
Tuz
Ve elbette bu menünün olmazsa olmazı cacık... Bu kez marullusunu deneyelim.
MALZEMELER
Marul ya da kıvırcık
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
Birkaç diş ezilmiş sarımsak
Yoğurt
Tuz
Pul biber
Nane
Tatlı olarak Ramazanın olmazsa olmazı Güllaç...
MALZEMELER
1,5 litre süt
1,5 bardak şeker
1 paket güllaç
Süslemek için:
Fındık, ceviz veya mevsim meyveleri